phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:37
Осіння алергія - види

Осінь - це не тільки опале листя, дощі і похолодання, це ще й загострення сезонної алергії. Сльозоточивість, кашель, нежить, висипання на шкірі, напади астми - це «осінні подарунки» для алергіків. До слова, осіння алергія вважається однією з найбільш небезпечних, так як саме осінні алергени відрізняються високим ступенем активності, і вони зовсім не схожі на весняні або літні. Отже, розглянемо види осінньої алергії.

Пилок осінніх рослин

Пилок рослин є основною причиною виникнення алергії восени. Незважаючи на зниження температури повітря і той факт, що природа «засинає», багато рослин продовжують активно розмножуватися. Пилок саме цих рослин є дуже агресивним алергеном. Найяскравіший осінній представник таких рослин - це, всім відома, амброзія.

Амброзія починає цвісти ще в серпні і цей процес може тривати до початку жовтня. На сьогоднішній день 80% людей, які не переносять пилок рослин, страждають саме від алергії на пилок амброзії. Ця рослина небезпечна тим, що пилок може переноситися за сотні кілометрів від самої рослини, тому навіть, якщо ви живете в центрі великого міста, це не є гарантією того, що ви «не зустрінетесь з ворогом», тобто пилком амброзії.

Цвіль

Цвіль відноситься ще до одного виду поширених осінніх алергенів. Цвіль швидко розмножується в умовах вогкості, а її спори легко поширюються в повітрі і потрапляють в дихальні шляхи людини. Цей алерген може знаходитися як в приміщенні, наприклад, у ванній кімнаті, в коморі, в будь-якому місці, де темно і сиро, так і на вулиці, наприклад, в купі опалого листя. Слід зазначити, що практично 60% осінніх алергіків навіть не здогадуються, що у них алергія саме на цвіль, вірніше спори цвілі.

Кліщ

Пиловий кліщ також є поширеним осіннім алергеном. Цей паразит проживає в приміщеннях, і пік його активності припадає на осінні місяці. Алергію викликають продукти його життєдіяльності, які поширюються по всій квартирі. Таким чином, основна боротьба з пиловим кліщем полягає в частому вологому прибиранні приміщення.

Як реагує організм на потрапляння алергену

Коли алерген потрапляє в організм людини, імунітет починає сприймати його як небезпечну для здоров'я речовину, наприклад, як хвороботворний мікроорганізм, бактерію або вірус. При цьому, починають вироблятися антитіла до цього алергену. Чим більше алергену потрапляє в організм, тим більше йде вироблення гістаміну, який, в свою чергу, потрапляє в кров і викликає неприємні симптоми алергії - нежить, свербіж, набряки, приступи астми, тощо.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1666 | Додав: adminA | Теги: осіння алергія - види | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]