phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:39
Основні симптоми струсу мозку

  Струс мозку: основні симптоми

Розпізнати цю травму вчасно дуже важливо для того, щоб отримати допомогу. Експерти з Німеччини склали список основних симптомів струсу мозку.

Як правило, струс мозку розвивається протягом декількох хвилин після отримання травми голови, але для появи певних симптомів може знадобитися і кілька годин. Людина, яка отримала струс мозку повинна пройти огляд у лікаря. Найпоширенішою скаргою при струсі є головний біль. Існують і інші симптоми, які можуть погіршитися під впливом стресу або навіть фізичної активності.

Зокрема, до них належать втрата свідомості, відчуття туману в голові, проблеми з пам’яттю і порушення поведінки. Наприклад, дратівливість, різка зміна настрою, і перебільшені емоції, агресивність, депресія, знижена сприйнятливість до стресу. Струс мозку нерідко супроводжуються нудотою і блювотою, порушеннями стійкості, збільшенням розміру зіниць, розладами зору і мови, порушеннями сну і надлишковою сонливістю.

Якщо ви вважаєте, що у якогось вашого родича або знайомого під час спортивного змагання стався струс мозку, його ні в якому разі не можна повертати до змагань. Необхідно показати його лікарю, а потім дати людині відпочити аж до зникнення симптомів і для відновлення роботи мозку. Знеболювальні на кшталт аспірину давати не можна, оскільки вони збільшують ризик мозкових крововиливів. Після травми людину не варто залишати наодинці, за його станом слід спостерігати.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 665 | Додав: adminA | Теги: симптоми струсу мозку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]