phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:17
Особливості вибору фунгіциду для винограду

 

Той, у кого є свій город, а особливо виноградник, мене зрозуміє, адже мова піде про грибок, який, так чи інакше, вривається в наше життя псуючи те, над чим ми так довго працюємо. Я вирощую виноград, пару сезонів як роблю домашнє вино, яке потім приємно попивати зимовими вечорами, заїдати смачним сиром (якщо що, вино неможливо смачне, але тільки для своїх). Суть в тому, що спочатку мене дуже засмучував той факт, що в якийсь момент, виноградне листя покривалось білим нальотом, ну думав пташка пролетіла або ще щось... коли це почало поширюватись, я зрозумів, що не все знаю в цьому житті та терміново маю скористатись порадою всезнаючого Google. Ну що, по фото ясно - борошниста роса - лікувати, при чому терміново!

У пошуках необхідних ліків перебігав купу сайтів, дзвонив туди, консультувався, тягнути було нікуди і зробив замовлення на одному з останніх, куди телефонував (мені просто сподобався голос дівчини-консультанта, та й консультація була грамотною), ось посилання, на всяк випадок на сторінку агромаркету з фунгіцидами. Купив, забрав на пошті, без задньої думки зробив розчин, обробив листя. З того, що постраждало вийшло врятувати дуже невелику частину, але тепер я знаю, що про це треба дбати заздалегідь, ще по весні.

Як підібрати фунгіцид та якими вони бувають?

Тепер я розумний та й розповім для вас, що дізнався завдяки консультаціям та пошукам відповідей на моє запитання. По-перше, борошниста роса розвивається через мікроскопічних паразитів, які спокійно собі живуть на поверхні листя багатьох рослин. Уражені пагони потрібно зрізати, чого я не зробив, так як здебільшого вони не лікуються, як не сподівайся, можна лише застосувати спеціальний препарат фунгіцид, який захистить рослину від поширення шкідників.

Фунгіцид - це хімічний препарат, який буває декількох типів, а саме профілактичний і лікувальний. У моєму випадку потрібно було використовувати фунгіцид для профілактики, так як сорт винограду не стійкий перед патогенними бактеріями. Є сорти, які виводяться спеціально, мають сильний імунітет та можуть встояти кілька сезонів без профілактичних засобів. Можливо у мене такий і був, але із самого початку нічим не обробляв, просто ріс собі гарненько, плівся, та й спочатку грибка не помічали. Лікувальні препарати використовують тоді, коли грибок виявлений та активно поширюється, хоча в них особливо немає сенсу, краще купувати комбінований засіб, який має обидві властивості, тобто лікувально-профілактичні.

Також, фунгіцид має два способи впливу на рослину та паразита, контактний (працює на поверхні листя), системний (проникає всередину, поширюється, захищаючи із середини).

Препарати стробілуріни теж ніби не погані, поки не купляв, але відомо, що вони активують природні захисні властивості, тобто зміцнюють імунітет проти будь-яких шкідливих бактерій, які можуть атакувати культурну рослину.

Мій висновок – купити фунгіциди, так як вони захистять мій врожай, зміцнять рослину та абсолютно нешкідливі, навіть нейтральні, по відношенню до культури.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1045 | Додав: radymo | Теги: борошниста роса, фунгіцид, купити фунгіциди, фунгіцид для профілактики, стробілуріни, фунгіцид для винограду, підібрати фунгіцид, виноградник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]