phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:50
Пенсії інвалідам – особливості нарахування

пенсії

Пенсії інвалідам – особливості нарахування

За новим законодавством України оформлення пенсії за інвалідністю можливе з дати, якою датовано медично-експертний висновок. Якщо громадянин на протязі трьох місяців не звернувся у Пенсійний фонд, довідка про присвоєння групи вважається недійсною. Звернення ініціюється самим інвалідом або (у випадку неповнолітніх чи інвалідів дитинства) батьками/опікунами чи іншими законними представниками.

Даний тип соціальних виплат потребує своєчасного звернення до медичного закладу для наступного огляду та висновку. Якщо інвалід позбавлений групи, пенсійні виплати припиняються з наступного календарного місяця.

Важлива інформація громадянам України

Як оформити пенсію за інвалідністю у Києві без довгих блукань коридорами? Найбільш простий шлях – звернення до кваліфікованого юриста по правову допомогу. В ЮК «Флагман» детально консультують відносно правил та сум нарахування, допоможуть правильно заповнити заяви та довідки.

Важливою інформацією у пенсійному забезпеченні інвалідів є:

  • за наявності страхового стажу інвалід має право обирати – пенсію за віком або за інвалідністю;
  • нарахування здійснюються з місяця, яким видана довідка про призначення групи;
  • інвалідам, що працюють, здійснюється перерахунок виплати;
  • якщо група перекваліфікована на вищу/нижчу, у ПФ подається відповідний документ.

Довідкова інформація про пенсійні фонди Києва допоможе громадянам знайти відповіді на питання. У разі некомпетентності або спірних питань з працівниками ПФ краще звернутися до кваліфікованого юриста.

Найчастіші питання українців

Що робити у разі несвоєчасного звернення до медичного закладу? Якщо інвалід не пройшов огляд з поважних причин, надається довідка про такі факти. Пенсія відновлюється автоматично після висновку експертної комісії. Якщо інвалід, що працює, не має достатнього стажу, він має право звернутися за іншим типом соціальної допомоги.

Оформлення пенсії за інвалідністю передбачає такі нарахування: I група отримує 100%, друга 60%, а третя лише 50% від прожиткового мінімуму. Якщо громадянин не пройшов медичний огляд без особливих на те причин, пенсія знімається з наступного місяця. У цьому випадку є можливість поновити пенсійні виплати на протязі наступних 5 років за наявності довідки про групу.

За необхідності отримання більш детальної інформації звертайтеся до консультантів юридичної компанії «Флагман».

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 913 | Додав: radymo | Теги: інвалід, пенсія, особливості, нарахування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]