phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Перед варінням, які крупи потрібно мити, а які можна варити відразу
Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням. Проте насправді все залежить від виду крупи, а не способу приготування.

Незважаючи на те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієнічних норм при фасуванні продукції, тверді зерна треба мити.

Багато кулінарів досі не довіряють виробникам і не тільки миють крупу, а й попередньо перебирають її з метою видалення сміття.

Дрібні камінці, лушпиння або зіпсовані зерна, на жаль, зустрічаються в пачці з крупою і сьогодні.

Які крупи мити

Навіть не варто замислюватися в тому випадку, якщо ви готуєте рис, гречку, пшоно і перловку, а також горох, сочевицю, нут.

Для чого це треба?

Пшоно, рис, горох така процедура позбавляє борошнистості, після промивання вони не злипнуться, а на поверхні не з’явиться піна. До речі, горох і квасолю, рис і перловку не забудьте замочити перед приготуванням.

Температура води

Рис і пшоно краще мити в холодній воді, а гречку, перловку і пшеничну крупу в теплій, що допомагає позбутися легкої гіркоти.

Мити не слід

Позбавлена всякого сенсу така процедура, якщо йдеться про манку і вівсяні або геркулесові пластівці. Більше того, це не передбачено технологічно: продукт миттєво почне вбирати вологу і прийде в непридатність.

Булгур теж не потрібно мити, тому що крупа вже пройшла попередню обробку і для її приготування достатньо лише порції окропу.

Кус-кус (пшеничний продукт із крупинками до 1 мм) теж не слід мити і замочувати. Достатньо просто перебрати та видалити домішки.

Також не передбачено промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита чи вручну.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 138 | Додав: radymo | Теги: варіння, миття, крупа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]