phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:20
Перестаньте курити, бо все забудете

Курці втрачають пам'ять, встановило дослідження

За підрахунками вчених з Університету Нортумбрії, пам'ять людини може скоротитися на третину. Це стає очевидним при порівнянні курців і людей, які ведуть здоровий спосіб життя. До речі, ті, хто зумів відмовитися від шкідливої звички, може повернутися на рівень, порівнянний з некурящими людьми, пише The Daily Mail.

Цей висновок був зроблений на основі дослідження більше сімдесяти 18-25-літніх добровольців. Для проведення тестування їх пам'яті експерти змусили їх прогулятися з університетського кампусу. Потім людей просили згадати невеликі деталі начебто музичних фрагментів, виконуваних у студентському союзі. Це, по суті, була перевірка, прив'язана до реального життя.

Виявилося, курці погано з нею справлялися (могли згадати лише 59% від запланованого). А ось ті, хто кинув палити, згадували 74%. Люди ж, ніколи не палили, могли похвалитися 81%. Коментує доктор Тому Хеффернан: "Вже давно відомо, що відмова від куріння позитивним чином позначається на організмі. Проте до недавнього часу ми не могли припустити, наскільки це впливає на когнітивні функції".

Найближчим часом фахівці збираються перевірити, як пасивне куріння впливає на пам'ять, а доктор Хеффернан і доктор Теренс Гндл вивчать вплив токсинів, які осідають у будинку курців.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1834 | Додав: adminA | Теги: пам'ять і куріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]