phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:46
Підлітки та алкоголь: як вчасно розпізнати проблему

Підлітки та алкоголь: як вчасно розпізнати проблему

Підлітки та алкоголь Це жахливо, але ситуація, коли діти п'ють пиво і палять стала буденною. Люди настільки звикли до компаній підлітків, які вживають спиртне, що просто вже проходять повз, не помічаючи тих, що п'ють хлопців. І мало у кого виникає бажання зробити зауваження таким компаніям дітей. Якщо хтось і відреагує на таку групу підлітків, то це - двірник, і то лише тому, що йому доведеться за ними прибирати. Про дітей-алкоголіків дбають тільки їхні батьки. Але навіть їм далеко не завжди вдається переконати дитину в згубності її звички до того моменту, поки баловство пивком і сигаретами не переросте в справжню проблему. Саме уникнути таких проблем допомагає спеціалізований центр Шанс, детальніше про який можна дізнатися на сайті atmo-sfera.org.

Причини появи дитячого алкоголізму

Діти, в першу чергу, копіюють поведінку своїх батьків та інших дорослих, які проживають в їхній родині. Це можуть бути:

  • бабусі;
  • дідусі;
  • дядьки;
  • тітки.

І починається все з домашніх святкових застіль, на яких присутня, як правило, неабияка кількість спиртного. Деякі добренькі дорослі навіть іноді наливають своїм дітям чарочку вина або стаканчик пива за компанію. Але навіть якщо дітям під час застіль дають тільки сік або компот, то алкоголь у них все одно асоціюється з веселощами, оскільки вони бачать, як поводяться дорослі.

Більш того, дорослішаючи і переходячи в підлітковий вік, дитина хоче здаватися дорослою і, бачачи протиставлення того, що спиртне наливають дорослим, а безалкогольні напої - дітям, захоче і сама виглядати не дитиною, а тому буде вживати спиртне в компаніях.

І що ж тоді: дорослим ніколи не пити спиртне, щоб їхня дитина не почала повторювати за ними? Зовсім ні, хоча зловживати не варто. Але потрібно говорити про це з підлітком, чого в сім'ях наших співвітчизників часто не відбувається.

Ще гірше, коли сім'я не може контролювати дитину в плані вживання алкоголю. Адже часто діти, які страждають на алкоголізм, стали алкоголіками через погану компанію, в яку їм довелося потрапити. Для того, щоб бути як всі, вони намагаються повторювати за крутими хлопцями з компанії. Їм не хочеться стати білою вороною, немає бажання, щоб однолітки над ними сміялися. І так поступово, починаючи з пляшечки пива або слабоалкогольного коктейлю, підлітки стають малолітніми алкоголіками. Випивка для них - це вже норма, а не поодинокий випадок.

Це дві головні та найбільш поширені причини появи у дитини алкогольної залежності. Але причини можуть бути різними. У будь-якому випадку вживання спиртних напоїв підлітками так чи інакше веде дитину до формування справжнісінької алкогольної залежності.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 592 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]