phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:23
Підписали спільну декларацію МОЗ України та Франції: що вона включає
  Міністри охорони здоров’я України та Франції Віктор Ляшко і Франсуа Брон підписали декларацію про співпрацю двох відомств. Про це Ляшко повідомив.

Міністри окреслили перші пріоритетні напрямки співпраці, серед яких — підтримка інтеграції України в охорону здоров’я Європейського Союзу, зокрема участь України у спільних європейських подіях і програмах, що підтримують громадське здоров’я, та налагодження регулярного діалогу щодо перспективи вступу України в ЄС.

Одним із першочергових напрямків визначене також співробітництво між лікарнями шляхом підтримки зміцнення кадрового потенціалу медичної сфери й обмінів між французькими й українськими закладами охорони здоров’я.

Так, ідеться про навчання та підвищення кваліфікації медичних працівників, вивчення й імплементацію передового досвіду управління медичними закладами, збільшення потужностей українських лікарень.

Третім пріоритетним напрямком є підтримка розробки місцевих, регіональних і національних стратегій охорони здоров’я, а також пропозиції діагностики та догляду у сферах протезування, реконструктивної хірургії й реабілітації, психічного здоров’я, медичної візуалізації, профілактики, скринінгу й лікування деяких хронічних захворювань, зокрема раку.

Підписання декларації відбулося у спеціалізованій клініці протезування й реабілітації Superhumans Center, що відкрилася днями у Львівській області.

Ляшко подякував колезі та всьому народу Франції за підтримку України, зокрема в медичній сфері.

Раніше ЗМІ писали, що із 1 квітня рецептурні препарати в аптеці можна отримати як за паперовим, так і електронним рецептом, але є особливості.

Також нагадаємо, що третій етап реформи системи охорони здоров'я та формування мережі медзакладів, які здатні взяти в ній участь, розпочнеться у 18 областях і Києві.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 190 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]