phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:44
Підвищать ваш імунітет 5 дарів осені

 

Саме восени природа дарує нам максимально можливу кількість овочів і фруктів, багатих на вітаміни і мікроелементи.

Тому запасайтеся корисними продуктами, які підвищать імунітет перед зимою! Адже вони сприятливо впливають на серцево-судинну і нервову системи.

«Радіо Максимум» назвало 5 таких суперпродуктів:

Буряк

Унікальний продукт, який і в сирому, і в готовому вигляді зберігає всі поживні властивості. Буряк допомагає нормалізувати обмін речовин, а ще він дуже корисний для серцево-судинної системи.

Свіжий буряковий сік відмінно знижує тиск, знімає втому м'язів, збагачує клітини крові киснем і знижує ризик виникнення раку.

Гарбуз

Гарбуз лідирує серед всіх інших осінніх овочів і фруктів за своїм унікальним складом. Чи знали ви, що в гарбузі більше бета-каротину, ніж у моркві, а заліза – більше, ніж в буряках?

Не знали? Тоді дивуйся далі: гарбуз - низькокалорійний і підійде для дієтичного меню, а ще він прискорює обмінні процеси в організмі. Крім цього, у гарбузі містяться вітаміни групи В, а також не надто поширені, але необхідні нашому організму вітаміни К і Т. Ну і А, С, Е, РР та багато інших.

Серед мікроелементів в корисному осінньому овочі є кальцій і магній, мідь і залізо, і навіть кобальт – вони допомагають відновлювати кров і корисні хворим на анемію.

Баклажан

А це один з найкращих дієтичних продуктів, який потрібно включати в свій раціон протягом всього року. Але пік кількості баклажанів на прилавках саме восени, а тому можна сміливо налягати на них і навіть зробити основою раціону.

Чим зріліший цей фіолетовий плід – тим він корисніший. Загалом, у ньому містяться не тільки вітаміни (група В, А, Р, С), але також фосфор і магній, мідь і залізо, кальцій і марганець, калій і цинк, дубильні речовини, пектин.

Баклажани знижують рівень холестерину, виводять з організму зайву рідину, а велика кількість клітковини в них допомагає очистити кишечник від токсинів.

Помідори

Помідори з'явилися ще на початку літа, а їхні пізні сорти протримаються майже до морозів. Яскраві червоні плоди не потребують додаткової реклами – їх любить більшість з нас.

А вчені радять з'їдати в день (цілий рік, зауважте!) хоча б по одному помідору, адже в ньому містяться необхідні організму вітаміни С і К, мінеральні солі та органічні кислоти.

А ще в помідорах є потужний антиоксидант лікопін, який не тільки покращує роботу мозку і серцево-судинної системи, але також запобігає ризику онкологічних захворювань.

Найбільш корисними вважаються рожеві сорти томатів, оранжево-жовті і черрі.

Гриби

Гриби, що ростуть в лісах теплою і дощовою осінню, виявляється, теж дуже корисні, хоча і вважаються важкою для засвоєння їжею.

На жаль, це факт: білок гриба (а він поєднує в собі білкові сполуки і рослинного, і тваринного походження) настільки чужорідний нашому організму, що з продукту засвоюється тільки 15%. Але і ця кількість може принести велику користь: вона багата на амінокислоти і глікоген, не містить холестерину, і допомагає підвищити імунітет, запобігти апатії і втомі.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1121 | Додав: adminA | Теги: 5 дарів осені, імунітет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]