phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:30
Підвищує ризик розвитку депресії високий рівень тривожності

тривожність, розвиток, депресія Результати нового дослідження показали, що високий рівень тривожності втричі підвищує ймовірність виникнення депресії.

Дослідження проводилось вченими Королівського коледжу м. Лондон, університету Зімбабве та Лондонської школи гігієни та тропічної медицини. Науковці обстежили 329 людей з депресією в Зімбабве.

Провідний автор, професорка Мелані Абас з Інституту психіатрії, психології та неврології Королівського коледжу сказала: “У багатьох африканських країнах люди стикаються з ситуаціями, які провокують розвиток тривоги і страху частіше, ніж у економічно розвинених країнах”.

Бідність, такі інфекційні захворювання, як ВІЛ, малярія, холера, раптова смерть членів сім’ї, сексуальне та домашнє насильство є основними причинами тривоги. Таким чином, рівень тривожності високий в багатьох людей, які живуть у країнах з низьким та середнім рівнем прибутку, а тривожність та депресія часто трактуються як один синдром.

Дослідження виявило, що понад 3/4 учасників страждали від тривоги поряд із депресією. Тривогу пацієнти описували, як почуття нервозності, неспокою та страху, що триває понад два тижні.

Вчені припускають, що в країнах з низьким рівнем прибутку потрібно проводити обстеження на тривожність, а лікування повинно включати навчання для самостійного подолання тривоги та терапію, спеціально орієнтовану на  релаксацію.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 354 | Додав: radymo | Теги: депресія, Підвищення, ризик, розвиток, рівень, тривожність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]