phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:36
Підвищує ризик утворення тромбів спекотна погода
Спекотна погода несе певні ризики для здоров’я, і одним з них є тромбоз, попереджають лікарі.

В інтерв’ю лікаря Андрія Кабичкіна прозвучало попередження про негативний вплив спекотної погоди на стан крові. Лікар помітив, що “кров густіє завжди при високій температурі, тому що це пов’язано з втратою вологи”.

Схильність крові згущення в умовах спеки підвищує ризик утворення тромбів, підкреслив медик. Особливо серйозно такий ризик збільшується, якщо людина споживає мало чистої, що не містить цукру рідини, тієї ж води.

Спеціаліст повідомив, що втрата вологи в організмі влітку прискорюється в силу відразу багатьох факторів, включаючи сечовипускання, потовиділення, її випаровування при диханні і розмові. Все це в жарку погоду додатково сприяє утворенню тромбів.

Кабичкін додав, що для профілактики тромбозв слід пити саме воду – повноцінної її альтернативи у вигляді інших напоїв і рідин просто не існує. Саме чиста питна вода забезпечує організму “гідне кровопостачання і обмін киснем”.

Також щоб уникнути утворення тромбів лікар порадив робити часті перерви при сидячій роботі і в цілому не проводити багато часу, сидячи на стільці.

Людям, які мають хронічні захворювання серцево-судинного властивості, фахівець порекомендував проконсультуватися з лікарем про доцільність прийому препаратів, що розріджують кров.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 292 | Додав: adminA | Теги: спекотна погода, ризик утворення тромбів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]