phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:25
Підвищують ризик розвитку серйозних захворювань проблеми з зубами - вчені
Японські вчені провели масштабне дослідження

Група вчених з Японії з'ясувала, що проблеми з ротовою порожниною та зубами підвищують ризик виникнення багатьох серйозних захворювань. Дослідники попередили, що вкрай важливо регулярно відвідувати стоматолога, а не тільки при виникненні неприємних симптомів.

У дослідженні взяли участь 635 осіб. Їх вік становив від 40 до 74 років. Всі вони проходили щорічне медичне обстеження.

Вчені попросили піддослідних протягом 15 хвилин енергійно жувати мармеладні цукерки, а потім виплюнути все, що залишилося. Так вони визначили їх жувальні функції.

Дослідники підрахували кількість цукерок, які залишилися та кількість зубів у кожного учасника. Після цього, вони виміряли окружність литок обох ніг, м'язову масу та силу кисті.

Також піддослідним довелося заповнити анкети, де вони вказали всі свої хронічні захворювання та харчові звички. Після цього вчені змогли знайти взаємозв'язок.

Виявилося, що проблеми з зубами та ротовою порожниною пов'язані зі слабкою силою кисті, що може вказувати на втрату м'язової маси. Крім цього, відсутність зубів може свідчити про наявність цукрового діабету. Також вчені повідомили, що захворювання ясен, які можуть привести до втрати зубів, пов'язані зі зниженням толерантності до глюкози, а це найважливіші фактори розвитку діабету.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 327 | Додав: adminA | Теги: вчені, проблеми з зубами, ризик розвитку захворювань | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]