phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:41
Покращують настрій ці продукти: дієта щастя
Загальновідомо, що їжа значно впливає на ментальне здоров’я людини, і навіть може допомагати в лікуванні низки психічних захворювань. Одним із найпростіших способів поліпшення настрою є допомога у продукуванні такого нейромедіатора як серотонін, який називають гормоном щастя. Фахівці перерахували продукти, які допомагають це робити.

Ананас

Цей фрукт містить триптофан для підвищення рівня серотоніну в мозку. Крім того, ананас містить білок бромелайн, який має потужні протизапальні властивості.

Банани

Цей фрукт містить не тільки багато корисних антиоксидантів, калію, що позитивно впливає на наше здоров’я, а також у його складі міститься амінокислота під назвою триптофан. Наше тіло використовує триптофан для виробництва 5-HTP – з’єднання, яке виробляє серотонін та мелатонін, два нейромедіатори, що регулюють настрій та сон.

Мигдаль

Це корисне насіння містить у своєму складі фолієву кислоту і магній. Магній відіграє велику роль у виробленні серотоніну, який є основним джерелом почуття щастя у вашому мозку. Мигдаль також багатий на вітаміни В2 і Е, які допомагають зміцнити імунну систему під час стресу.

Молоко А2  

Цей різновид молока без білка β-казеїну містить спеціальну амінокислоту триптофан, яка допомагає виробленню сератоніну. Це робить її чудовим помічником у справі покращення настрою та сну.

Соя

Продукти цієї бобової культури – багаті джерела триптофану. Як ви знаєте, крім іншого, це дуже корисний і білковий продукт, який містить такі важливі мікро-і макронутрієнти, як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 333 | Додав: radymo | Теги: щастя, настрій, продукт, дієта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]