phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:35
Полегшити запалення та біль при артриті допоможуть ці продукти: список

продукт, полегшення, запалення, біль, артрит  Життя з артритом нелегке. Залежно від ступеню тяжкості, ця хвороба може унеможливити виконання повсякденних завдань, таких як зав’язування шнурків або навіть ходьба, повідомляє U.S. News.

Якщо ви страждаєте від болю при артриті, вам можуть допомогти продукти, що мають протизапальні властивості.

До продуктів, які допомагають боротись із запаленнями, належать зелені листові овочі, цитрусові, ягоди, продукти з цільного зерна, трави та спеції, горіхи, насіння, жирна риба, бобові, оливкова олія та риб’ячий жир.

В той же час, зменшення споживання або виключення деяких продуктів з раціону теж може допомогти полегшити ваші симптоми. Це солодощі, сиропи з високим вмістом фруктози, напої з високим вмістом цукру, рафіновані вуглеводи, червоне та оброблене м’ясо, високооброблені закуски, смажена їжа та надлишок алкоголю.

Хоча існує багато типів артриту, практично всі вони виникають через хронічне запалення, включаючи дві найпоширеніші форми – остеоартрит та ревматоїдний артрит.

Все більша кількість досліджень показує, що спеції, які ми додаємо до страв, щоб покращити їхній смак та аромат, можуть полегшити запалення та спричинений ним хронічний біль, говорить доктор Елейн Хусні з Клініки Клівленда.

Багато спецій містять антиоксиданти та хімічні сполуки, які порушують сигнальні шляхи запалення та знижують рівень запальних цитокінів в організмі, пояснює зареєстрований дієтолог Кім Ларсон, засновник компанії Total Body у Сіетлі та речник Академії харчування та дієтології.

Тож для зменшення запалення не завжди потрібна радикальна зміна дієти. Інколи достатньо просто додати до звичних страв спеції. Однак, доктор Ларсон застерігає, що сушені спеції, які використовує більшість людей, починають втрачати корисні властивості вже через пів року зберігання.

Якщо ви приймаєте препарати, що виписуються за рецептом, обов’язково попередьте лікаря, що вживаєте якісь спеції щоденно або у великій кількості. Не зважаючи на те, що спеції – природній продукт, вони можуть вступати у взаємодію з певними ліками, а цього краще уникати.

Щоб зменшити запалення та біль при артриті, доктор Ларсон рекомендує включити у свій раціон куркуму, чорний перець, часник, корицю, каєнський перець, імбир, гвоздику та шафран.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 352 | Додав: radymo | Теги: запалення, артрит, біль, полегшення, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]