phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:00
Попереджає про шум у вухах 7 хвороб

 

Дзвін у вухах сам по собі — не хвороба. Але він може бути симптомом досить серйозних проблем зі здоров’ям. Як правило, подібне відчуття з’являється раптово, в тихій обстановці, нерідко перед сном. І вже одне це — привід для занепокоєння і для звернення до отоларинголога. Причому візит до лікаря не варто відкладати, якщо шум у вухах переслідує вас вже не перший день, і тим більше, якщо тінітус супроводжується запамороченням, нудотою, блювотою, порушенням координації рухів, хиткою ходою, сильним головним болем, болями в області серця.

Вушний шум
Про що попереджає шум у вухах?
1. Підвищення артеріального тиску

Одна з найчастіших причин появи дзвону у вухах. Треба виміряти тиск в ті періоди, коли з’являється дзвін, і в моменти його відсутності. Якщо різниця буде відчутна, тоді і причина очевидна, і за допомогою потрібно звертатися до кардіолога. Поява шуму в поєднанні з головним болем, мигтінням мушок перед очима, болями в області серця може вказувати на гіпертонічний криз чи навіть на розвиток інсульту. Тут вже слід викликати «швидку допомогу».
2. Атеросклероз судин головного мозку

Також може призводити до шуму та дзвону у вухах. Справа в тому, що при атеросклерозі судини втрачають еластичність і не можуть пульсувати в такт руху крові. Це призводить до того, що кровотік в судинах стає турбулентним (тобто з завихренням) і виникає відчуття шуму з кожною пульсацією. Ще шум може бути викликаний спазмом м’язів, що прикріплюються до слухових кісточок, або биттям пульсу в судинах, які пов’язані із середнім і внутрішнім вухом. Це може спостерігатися при високій температурі, запаленні середнього вуха або при значному фізичному навантаженні. Щоб переконатися в правильності діагнозу, необхідно обстежитися у невропатолога.

3. Отит

При цьому запальному захворюванні шум (дзвін, гудіння, гудіння) у вусі поєднується з сверблячкою і почервонінням зовнішнього слухового проходу, болючістю при дотику, зниженням гостроти слуху, гнійними виділеннями з вуха. Отит часто з’являється після потрапляння у вухо води (наприклад, під час плавання), ушкодження слухового проходу (наприклад, при чищенні сірниками, зубочистками), а також як ускладнення після респіраторних інфекцій.
4. Мігрень

Основний симптом мігрені — пульсуючий, інтенсивний біль, який зазвичай захоплює одну половину голови. Її, як правило, супроводжує дзвін у вухах.
5. Отосклероз

Розростання кісткової тканини в елементах, що сполучає середнє вухо з внутрішнім, причина виникнення якого невідома. Це хронічне захворювання, як правило, починається в одному вусі і пізніше поширюється на інше. Виникає зазвичай в юнацькому, рідко в дитячому віці, у жінок спостерігається значно частіше, ніж у чоловіків. Проявляється прогресуючою приглухуватістю і шумом у вухах, часто призводить до значного зниження слуху, іноді до глухоти.
6. Розсіяний склероз

Якщо шум у вухах поєднується із запамороченням, порушенням рухів у кінцівках (параліч), відчуттям «повзання мурашок» по шкірі, нетриманням сечі і т. д., можна підозрювати розвиток цього серйозного захворювання нервової системи. Його прояви бувають дуже різноманітними, так що точний діагноз може поставити тільки фахівець після ретельного обстеження.
7. Невринома (пухлина) слухового нерва

Для неї характерне поєднання шуму або дзвону у вухах з поступовим зниженням гостроти слуху (аж до глухоти) і запамороченням. Невринома може довго протікати безсимптомно, поки не починає здавлювати навколишні вухо структури, приводячи до втрати слуху, порушення координації рухів, відчуття поколювання або бігання мурашок по обличчю і т. д. При появі описаних симптомів слід якомога швидше звернутися отоларинголога для огляду та уточнення діагнозу

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: шум у вухах, опередження, 7 хвороб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]