phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:24
Порада: десять способів, як перемогти раптове відчуття голоду

Нудьга, стрес, недолік емоційних переживань - все це служить виправданнями для чергової цукерки або тістечка. Чи є можливість раз і назавжди вирішити цю проблему? Кілька порад допоможуть вам побороти раптове бажання що-небудь з'їсти.

Не пропускайте обов'язкові прийоми їжі

Щоб уникнути гострого почуття голоду в 11 годин ранку, ви повинні як слід поснідати. Ваш сніданок повинен складатися з хліба або каші, молочних продуктів, фруктів і гарячого напою. На обід і вечерю виберіть будь-які овочі за бажанням, додайте до овочів порцію білка (що складається з м'яса, риби або яєць) або продукти, що містять крохмаль (але обмежте їх вживання у вечірній час), а також фрукти і молочні продукти. Намагайтеся снідати, обідати і вечеряти в один і той же час, це допоможе виконанню вашого плану.

Не поспішайте під час їжі

Виділіть на прийом їжі не менше 20 хвилин; їжте повільно, це прискорить відчуття насичення. Якщо ви не будете дотримуватися цього правила, бажання що-небудь перекусити виникне дуже швидко. Ця порада особливо підійде любителям їсти наспіх. Не поспішайте, ретельно пережовувати їжу, можете навіть іноді відкладати вилку в сторону. Насолоджуйтесь їжею, і тоді ще довгий час після прийому їжі ви не захочете їсти.

Перекушуйте з розумом

За словами Оскара Уайльда, кращий спосіб протистояти спокусі - це піддатися їй. Так що, якщо ви не можете встояти і обов'язково повинні щось пожувати, зробіть це з розумом. З настанням літа на прилавках міста з'являється багато фруктів: вибирайте кавуни або дині. Тільки в невеликих кількостях. Список легких перекусів можна продовжити: нежирний сир, зернові батончики, будь-які овочі, загалом, будь-які малокалорійні продукти, і не надто багато.

Багато пийте

Якщо бажання щось з'їсти стає все наполегливіше, випийте велику склянку води або чашку чаю. Забудьте про газовані напої, в тому числі і малокалорійні: солодкий смак (навіть із замінниками цукру) збуджує апетит. Негазована вода пригнічує відчуття голоду і сприяє виведенню токсинів з організму. Для додання легкого свіжого смаку додайте у воду трохи лимонного соку, чаю або сиропу.
Всі ці напої ефективно пригнічують відчуття легкого голоду.

Виконуйте нескладні вправи

Рух - відмінний спосіб переключити свої думки з їжі на щось ще. Виконайте невелику пробіжку або енергійно пройдіться; намагайтеся приділяти фізичним вправам не менше тридцяти хвилин на день. Вам не вистачає часу? Залишаючись у будинку, включіть бадьору музику і позаймайтеся протягом півгодини. Після занять почуття голоду повинно зникнути.

Використовуйте рефлекси

Почистіть зуби, смак зубної пасти пригнічує апетит. Інший варіант - жувальна гумка без цукру. Жуйте жуйку, жувальний рефлекс призведе до почуття поступового насичення без проникнення якоїсь їжі у ваш шлунок.

Уникайте спокус

Відмовтеся від вживання продуктів, багатих простими вуглеводами (білого хліба, рису або здобного тіста). Замість цього вибирайте "складні” важко розчинні продукти: хліб з борошна грубого помелу, неочищений рис і інші. Вони містять меншу кількість калорій і більше клітковини. Велике прибирання в цьому році почніть з кухні: витягніть з шаф усі калорійні "бомби” (шоколадні батончики, печиво, тістечка) і заповніть їх більш збалансованими продуктами. У вас буде менше можливостей піддатися спокусі і з'їсти що-небудь некорисне і дуже калорійне.

Обманіть ваш мозок

Чи можливо це? Так. За допомогою ефірних олій. Гарна ідея - під час гострих нападів голоду дихати ефірними маслами, гнітючими апетит. Для цього підходять есенції кави, ванілі, гвоздики або цейлонської кориці. Вдихніть ці запахи, і тяга до солодкого стане тільки спогадом.

Постарайтеся висипатися

Чим більше сну, тим менше кілограмів. Вчені встановили зв'язок між здоровим сном і почуттям голоду. Це зовсім не означає, що ви повинні віддалятися з кухні в спальню кожен раз, коли у вас виникає відчуття голоду. Вам необхідно всього лише встановити певний режим сну і неспання; це допоможе відрегулювати ваш апетит. І не забувайте, що нічний сон повинен становити не менше восьми годин.

Контролюйте глікемічний індекс

Чим більше ви споживаєте цукру, тим більше інсуліну виробляє ваш організм, і тим швидше ви починаєте знову відчувати почуття голоду. Не пошкодуйте часу на вивчення етикеток тих продуктів, які ви вживаєте в їжу. Якщо глікемічний індекс перевищує 50, відмовтеся від цього продукту, він не для вас. Вибирайте продукти з низьким глікемічним індексом: цукор з таких продуктів повільно проникає в кров, і в результаті почуття голоду надовго зникає.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 2731 | Додав: admin | Теги: перемогти раптове відчуття голоду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]