phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:37
Порада, як уникнути шуму у вухах

Якщо незадовго до появи шуму у вухах ви побували на концерті рок-музики або в дуже галасливому місці, то не турбуйтеся: такий шум - явище минуще, він зникне через кілька днів.

Якщо ж ви піддавалися впливу гучних звуків або якщо сирена, яка звучить у ваших вухах після концерту, не вщухає протягом 48 годин, йдіть до лікаря. Такий стан вказує на наявність якоїсь хвороби. Необхідно виявити причину шуму у вухах і вирішити, підлягає це лікування чи ні.

Якщо отоларинголог при обстеженні знайде специфічну причину шуму у вухах, то він зможе її видалити, що позбавить вас від неприємності, вважають фахівці Американської академії оториноларингології та хірургії голови та шиї. Але все ж часто лікування шуму у вухах просто не існує.

Коли немає лікування, можна вдатися до профілактики

Перш за все, пам'ятайте, що вухо і слухова система, до якої воно належить, відносяться до найбільш тонко влаштованим і чутливим механізмам вашого організму. Оскільки слухова система є частиною нервової системи, то відповіді на звукові подразники модифікуються емоційним станом хворого, кажуть фахівці академії. Тому, якщо ви страждаєте шумом у вухах, але прагнете до тиші, то ось вам кілька порад фахівців: уникайте гучних звуків і шумів; перевірте свій кров'яний тиск, не їжте солону їжу, не вживайте стимуляторів, таких як кава, кока-кола, тютюн і марихуана; щодня робіть гімнастику, щоб стимулювати кровообіг; повноцінно відпочивайте і уникайте перевтоми. Крім того, намагайтеся не нервувати - це перевантажить і без того напружену слухову систему.

Перестаньте звертати увагу на шум

Зрозумійте, що шум це дуже набридлива, але абсолютно нешкідлива штука, як кажуть фахівці, і ігноруйте шум як тільки можете.

Зменшуємо шум у вухах

Щоб зменшити шум у вухах, вчені пропонують спосіб, званий "маскуванням”. Зазвичай шум краще чути в тиші, тому постарайтеся оточити себе звуками, маскуючи ваш шум в голові. Увімкніть музику на невелику гучність. Якщо у вас немає настрою слухати музику, збийте приймач з настройки, щоб з динаміка лунав постійний тихий шум. Цей "білий шум” заглушить в якійсь мірі неприємний шум у вухах. Звичайно, шум приймача сам по собі не повинен діяти на вас дратівливо.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2673 | Додав: radymo | Теги: шуму у вухах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]