phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:45
Порада: як вкласти спати гіперактивну дитину
мовні курси у Львові
В даний час дуже багато дітей енергійних, гіперактивних. Батькам зовсім не просто справлятися з ними, а укласти їх вчасно спати - тим більше.

Як вкласти спати гіперактивну дитину? Перед підготовкою до сну, слід знизити кількість подразників, які на нього діяли протягом усього дня. Будь-яка активність, що вимагає витрат великої кількості енергії, повинна бути виключена. Якщо, наприклад, цілий день ви водили дитини по зоопаркам, концертам, по магазинах, то налаштовуйтесь на довгі нічні посиденьки біля ліжка вашого чада, так як всі ці заходи підвищують рівень гормонів стресу в організмі і дитині, дуже складно після цього заспокоїтися, навіть коли прийшов час спати. До речі, перегляд мультфільмів по телевізору, теж підвищує рівень цих гормонів і має збудливий ефект на дитину.

Вже в післяобідній час треба починати знижувати підвищену активність і енергійність дитини.

Деякі батьки вважають, що якщо дитина закотила грандіозну істерику, слід дати їй можливість поплакати вдосталь, від чого вона втомиться і засне. Ця тактика може спрацювати у дітей менш енергійних, так як вже через хвилину плачу, у них виробляється гормон серотонін (заспокійливий гормон). А у гіперактивних, енергійних дітей, працює інше правило, чим більше вони плачуть, тим складніше їм буде заспокоїтися, тому що організм цих дітей не виробляє заспокійливий гормон.

За кілька годин перед сном можна включити заспокійливу музику, почитати дитині казки спокійним голосом, викупати дитину в теплій ванній з додаванням трав, що надають заспокійливу і розслаблюючу дію (пустирник, лаванда). В сучасних аптеках можна зустріти багато спеціальних засобів, призначених для цієї мети: піни, шампуні, гелі, що містять масло лаванди, ромашку, пустирника.

У дитини має бути час перед сном, протягом якого вона стомиться, перш ніж заснути. Перебувайте поруч зі своєю дитиною поки вона не засне. Завдяки цьому, у нього з'явиться почуття захищеності і душевного спокою. Не бійтеся витрачати свій вечірній час для цієї мети. Адже в той час, коли ваша дитина намагається заснути, ви можете прочитати повідомлення в своєму мобільному телефоні, або перевірити свою пошту в Інтернеті.

Якщо кожен день слідувати вищеописаним порадам - це допоможе дитині контролювати свої емоції і через деякий час, вона зможе засинати самостійно.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 2742 | Додав: radymo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]