phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:15
Порада, як впоратися із запамороченням


Само по собі запаморочення абсолютно безпечно, тому не втрачайте голову і не панікуйте, ніяких термінових заходів вживати не потрібно, крім того, щоб застрахувати себе від падіння, - попереджає лікар Венна. Найважливіше - це знайти і нейтралізувати причину, що викликала запаморочення. Тому першим ділом при запамороченні необхідно звернутися до терапевта, який, якщо буде потрібно, направить вас до іншого фахівця.

Дуже важливо помітити інші супутні симптоми, вони допоможуть лікарю правильно орієнтуватися у вашому захворюванні і поставити вірний діагноз.

"Якщо лікар знайшов, що у вас гіпервентиляція, то лікування в цьому випадку дуже просте і надійне - вам потрібно кілька хвилин подихати в паперовий пакет. Це відновить до нормального рівня вміст вуглекислоти в ваших легенях, а значить і, в крові”, - говорить доктор Венна. Гіпервентиляція - дуже часто ознака стану внутрішньої тривоги, і можливо, що для нормалізації дихання, вам варто звернутися до психотерапевта.

Запаморочення, що виникає при вставанні з горизонтального положення, можна зменшити, якщо вставати повільно.

Спочатку посидьте кілька хвилин на краю ліжка, щоб дати мозку час пристосуватися до нових умов кровообігу при зниженні артеріального тиску. Потім повільно вставайте на ноги. Крім того, доктор Венна рекомендує носити еластичні панчохи, щоб попередити скупчення крові в судинах нижніх кінцівок, і пити більше рідини, щоб підтримати на належному рівні об'єм циркулюючої по судинах крові.

При важких випадках постуральної гіпотензії лікарі рекомендують вживати в їжу більше солі або приймати затримуючі сіль стероїдні препарати, робити це можна тільки за порадою і під наглядом лікаря.

Якщо причина запаморочення - прийом-якихось ліків, то, може, вам треба зменшити дозу або замінити їх іншими.

Але це теж можна зробити тільки з відома і за порадою лікаря. Якщо причина криється в захворюванні вуха, то його правильне лікування призведе до зникнення запаморочення. Спосіб лікування, однак, залежить від того, яке це захворювання. Наприклад, інфекційні хвороби вух лікуються антибіотиками. Доброякісне позиційне запаморочення зазвичай проходить само протягом 6-12 місяців. Прояви морської хвороби можна зменшити прийомом таких ліків, як драмамін або аерон.

Якщо запаморочення - результат сильного кашлю, лікар може запропонувати вам приймати ліки, які пригнічують кашель.

Якщо ви страждаєте синкопальними станами при нічних сечовипусканнях, то для цих випадків радять уникати вживання алкоголю і великих кількостей рідини ввечері і на ніч, а також гарненько спорожняти сечовий міхур перед тим, як лягти спати. Крім того, необхідна консультація уролога. Супутні симптоми: якщо запаморочення у вас супроводжується нудотою, блювотою або головним болем, то, можливо, у вас розлад діяльності внутрішнього вуха в результаті отиту, гостре внутрішньочерепна кровотеча або пухлина мозку. Не відкладаючи, звертайтеся до лікаря. Якщо при запамороченні ви чуєте дзвін у вухах, то, може бути, у вас хвороба Меньєра - повільно розвивається захворювання, яке може закінчитися втратою слуху. Для отримання кваліфікованого лікування необхідно звернутися до лікаря.

Запаморочення, що супроводжується двоїнням в очах, поколювання або оніміння в якій-небудь частині тіла, може бути симптомом минущого порушення мозкового кровообігу, звичайного інсульту або іншого захворювання головного мозку. Негайно зверніться до лікаря.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2441 | Додав: radymo | Теги: запаморочення, впоратися із запамороченням | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]