phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:22
Порада: як зняти втому, ефективні експрес-засоби


Коли ви починаєте відчувати втому, це означає, що ваш організм запустив захисну реакцію і сигналізує вам про необхідність відпочинку. Якщо повноцінно відпочити ви не маєте можливості, тоді потрібно зняти втому підручними засобами.

Найчастіше на виручку приходять різні тонізуючі засоби (наприклад, енергетики), які допомагають підбадьоритися. Але постійно рятуватися ними - шкідливо і небезпечно для здоров'я. Тому пропонуємо вам більш щадні способи. Вони підкажуть вам, як позбавитися від втоми менш радикальними способами.

- Якщо під час робочого дня вас почало хилити в сон, випийте чашку міцного чаю або кави. Звичайно, повністю втома не відступить, але ви, принаймні, відчуєте себе набагато краще. Якщо ж ви страждаєте якимось сердечним захворюванням, то віддайте перевагу зеленому чаю, а від вживання напоїв з великою кількістю кофеїну утримайтеся. Зелений чай тонізує, швидко знімає втому і повертає відмінний настрій.

- Відкладіть усі справи, навіть самі термінові, закрийте очі і повністю розслабтеся. Спина повинна бути рівною, а дихання спокійне і повільне. Повільний глибокий вдих і такий же видих. Щоб відчути приплив сил, деяким людям достатньо і п'яти хвилин відпочинку.

Якщо ви не можете собі цього дозволити, оскільки знаходитеся під пильним контролем керівництва, подумайте про щось хороше і приємне. Про улюблену людину, дітей, море, посиденьках з подругами. Можете навіть написати всіх людей, які до вас добре відносяться, люблять і допомагають. Настрій покращиться, а з ним і здатність працювати.

- Якщо затекли м'язи, то зняти втому можна наступним чином: встаньте, руки витягніть вгору і складіть в замочок і добре потягніться вгору, а потім вправо і вліво. Сидячи, можна покрутити стопами і покрутити кистями рук. Також помасажуйте собі плечі і основу шиї, натискаючи кінчиками пальців.

- Якщо мозок відключається від монотонної роботи, то перейдіть на щось інше. Наприклад, приведіть в порядок своє робоче місце. Або побалакайте трохи зі співробітницею (хоча б по скайпу). Зателефонуйте близькій людині. Також можна подумки почати планувати відпустку. Або придумати подарунки своїм близьким. Якщо є кімнатні квіти - займіться їх поливом.

- Якщо ви багато сидите за комп'ютером, то не забувайте робити гімнастику для очей. Очам відпочинок потрібен в обов'язковому порядку!

- Під час обідньої перерви сходіть на вулицю. За допомогою свіжого повітря ви розвієтеся, заспокоїтеся і позбавитеся від перенапруги. Після цього ви знову повернетеся в колію і зможете продуктивно працювати.

- Щоб зняти втому після роботи, сполосніться під контрастним душем або прийміть не гарячу ванну. Додайте у воду ефірну олію лаванди і морську сіль. Від сильної перевтоми врятує міцна кава, яку також варто влити у ванну в кількості 400 мл.

- Якщо ви не виспалися і вже з ранку відчуваєте себе пригніченим і розбитим, обов'язково зробіть ранкову зарядку під ритмічну музику. Швидкий приплив сил вам забезпечений, оскільки ви легко повернете тонус своїм м'язам.

- Після фізичних вправ випийте вітамінний коктейль. Підійде і склянка морсу або свіжого соку. Можна підкріпитися овочами або фруктами. На ситий шлунок думається і працюється значно легше. Але ситий шлунок - не значить переповнений.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 3011 | Додав: admin | Теги: зняти втому, втома | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]