phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:34
Порада: Випадання волосся - причини

Щоб зрозуміти причину облисіння у жінок необхідно знати нормальний життєвий цикл волосся. Спочатку на голові, ще не схильною до облисіння, знаходиться від 100 до 150 тисяч волосяних фолікул.

Кількість фолікулів пов'язана з кольором волосся, так наприклад, блондинки володіють найбільшою їх кількістю, потім йдуть брюнети, а у власниць рудого- найменше волосяних фолікул.

Поява волосся і його подальший розвиток відбувається в волосяному мішечку. Ріст волосся відбувається безперервними циклами. Цикл зростання волосся складається з трьох фаз:

Фаза зростання, звана - анаген, фаза зростання волосся триває від двох до 8 років.
Фаза деградації, звана - катаген, вона триває від двох до чотирьох тижнів. У цей період відбувається руйнування фолікули.
Фаза відпочинку, звана - телоген. Тривалість третьої фази від двох до чотирьох місяців.

На початку нового циклу, при першій фазі, коли починає зароджуватися фолікул нового волосся, старий випадає. При нормальному циклі життя волосся за день випаде близько 50-100 волосся, що знаходяться в третій фазі. В один час у фазі телогена може перебувати не більше 10 відсотків всього волосся. Облисіння у жінок пов'язано зі зміною циклу життя волосся. Такі зміни можуть викликати наслідки проведення хіміотерапії, прийняття лікарських препаратів, порушення роботи щитовидної залози,  нервове перенапруження.

Регуляторами росту в нашому організмі служать андрогени, але вони не відповідають за ріст волосся на голові, а лише відповідальні за життя бороди, пахвового і лобкового волосся. Саме завдяки андрогену ми розрізняємо чоловіче облисіння і облисіння у жінок.

Облисіння у жінок стає помітним набагато пізніше, ніж у чоловіків. Особливо гостро воно проявляється при гормональній перебудові організму - при вживанні протизаплідних засобів, до і після пологів, в період клімаксу. На відміну від чоловіків, при жіночому облисінні не відбувається втрата волосся на скронях і лінія волосся не зрушується. Найслабшим місцем при облисінні є маківка голови. У жінок при облисінні відбувається вибіркове витончення і випадання волосся, у чоловіків цей процес носить більш локалізований характер. Існує загальноприйнятий поділ жіночого облисіння (класифікація Людвіга), вона передбачає три групи втрати волосся. Велика частина жінок, з віком починає втрачати волосся, потрапляє в 1 групу. Це нормальний процес, оскільки цикл життя волосся стає коротше, а фаза відпочинку подовжується, як результат - більш коротке і рідке волосся. При звичайному віковому жіночому облисінні, жінки не втрачають його повністю, але якщо це відбувається, треба шукати причину в захворювання організму.
Для того, що б визначити підвищене випадання волосся, можна провести невеликий тест. Тест не буде актуальним, якщо його проводити на голові, помитій протягом останніх діб. Візьміть пасмо волосся (приблизно з 60 волосин) і пропустіть його між великим, вказівним і середнім пальцями. Обережно потягніть за пасмо. Якщо після тесту ви висмикнули не більше шести волосин - у вас нормальне випадання старого волосся, якщо ви витягли більше шести волосин - це вже говорить про облисіння.

Облисіння у жінок - причини:

Хвороби, які можуть служити причиною облисіння у жінок.

Андрогенетична алопеція - волосся стає більш рідким на верхній частині голови, як правило, це спадковий тип облисіння.

Алопеція ареата - волосся час від часу випадає пасмами і причина не встановлена.

Телоген ефлувіум - волосся випадає по всій голові, може з'являтися в результаті сильного нервового переживання, дефіциту вітамінів або після втрати крові.

При захворювання щитовидної залози волосся може стати більш рідким і іноді випадати прядками.

Синдром втраченого анагена - випадання волосся, до того, як воно перейшло в третю фазу життєвого циклу.

Трихотіломанія - хвороба, при якій хворий сам вириває своє волосся, що згодом призводить до облисіння.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2938 | Додав: radymo | Теги: Випадання волосся- причини | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]