phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:59
Порада: зберегти пам'ять в старості допомагають чорний шоколад і какао
 

Чорний шоколад допомагає зберегти пам'ять і скоротити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. У дослідженні, що проводилося в університеті в Аквілі, взяли участь 90 чоловік у віці 70 років. Всі добровольці були поділені на три групи, кожній з яких запропонували вживання високої, середньої або низької дози напоїв, що містять какао.

Напій, який пили добровольці протягом восьми тижнів, був приготований з какао-бобів, містив велику кількість флаванола - речовини, що поліпшує кровообіг у мозку і активізує розумову діяльність. При цьому з раціону учасників експерименту були виключені інші продукти, що містять флаваноли, такі як чай, червоне вино.

За допомогою різних тестів вчені перевіряли короткострокову пам'ять добровольців і швидкість, з якою вони засвоюють нову інформацію. Дослідники виявили, що у тих груп, які вживали високі і середні дози какао-напою, когнітивні показники, включаючи роботу пам'яті, були значно кращими. У цих учасників також знизився кров'яний тиск і резистентність до інсуліну.

Коментуючи результати дослідження, опубліковані в журналі Hypertension, доктор Джовамбатіста Дезидерій відзначає, що в майбутньому вченим ще належить обчислити щоденну дозу какао.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2532 | Додав: radymo | Теги: какао, старість, пам'ять, чорний шоколад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]