phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:48
Поради: як вірно сказати дітям про розлучення



Статистика свідчить: все більше шлюбів закінчуються розлученнями. Самою постраждалою стороною після розлучення є діти. Вони - невинні жертви, навіть якщо батьки залишаються налаштованими дружелюбно.
Батькам варто усвідомити, що діти в цій ситуації втрачають більше за всіх. Розлучення - час гострих емоцій, які можуть сильно вплинути на психіку дитини. І це назавжди змінює її життя. Тому, якщо ви збираєтеся розлучитися, то необхідно підготувати до цього дітей. У них є повне право знати про майбутні для них зміни.
Як же найбільш безболісно підготувати до розлучення дітей?
Експерти дають декілька порад:
1. Якщо можливо, обговоріть з чоловіком майбутню з дітьми розмову. Це не завжди легко, особливо якщо у батьків натягнуті відносини. Але це в інтересах дитини.
2. Обоє батьків по можливості повинні бути присутніми при розмові з дітьми. І всім дітям необхідно сказати про це одночасно.
3. Залишайтеся спокійними і уникайте взаємних звинувачень. Чим краще батьки проведуть розмову, тим краще діти сприймуть погані новини.
4. Надайте дітям узагальнену причину розлучення. Чи не заглиблюйтеся в більш особисті деталі.
5. Скажіть їм про те, які зміни їх очікують внаслідок розлучення. Де вони будуть жити, з ким вони залишаться і т.д.
6. Де буде жити "відсутній” батько і коли діти зможуть з ним бачитися - про це також необхідно сказати. 7. Переконайте дітей, що розлучення - не їх вина. Постарайтеся зміцнити їх упевненість в тому, що ви обидва їх любите, як і раніше поза залежності від обставин.
8. Прийміть реакцію дітей на ці новини. Якби вони не реагували - зі сльозами або зі збентеженням - продовжуйте їх переконувати. Їм необхідно знати, що сльози або що інше - це нормально.
9. Постарайтеся бути щирими зі своїми питаннями і відповідями, наскільки ви можете в даний момент. 10. Дітям потрібен час, щоб переварити почуте. Їм потрібно навчитися дивитися в майбутнє з надією, незважаючи на зміни, що відбуваються.

Поважайте почуття своїх дітей. Це допоможе вам впоратися з наближенними подіями з найменшими втратами для себе і ваших дітей.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 2640 | Додав: radymo | Теги: діти, Розлучення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]