phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:23
Поради: три секрети правильного виховання

Бути батьками - нелегка праця. В основному тому що не існує універсальних правил виховання. Дуже часто батьки переборщують з турботою й опікою, забуваючи наскільки важлива самостійність навіть в дрібницях. Те, що дорослій людині здається незначним, для дитини може бути відкриттям і дуже добре запам'ятовується. Як же допомогти своїй дитині і не позбавити її свободи вибору?

Спосіб перший: особистий приклад

Діти несвідомо копіюють моделі поведінки своїх батьків, тому дуже просто навчити дитину чинити правильно - не робити помилок самому. Поведінка батьків в стресовій ситуації, реакція на хороше і погане - все це пряме керівництво до дії в майбутньому житті дітей.

Так, якщо хтось із батьків схильний занадто бурхливо реагувати на події, не варто дивуватися схожій поведінці дитини.

Тому кращий спосіб навчити дитину стійкості і спокою - самому стати більш врівноваженим. Емоційне, психічне і фізичне здоров'я - запорука довгого і щасливого життя кожної людини. Тому кожен день потрібно піклуватися про психологічну гігієну своєї родини, причому починати треба з себе самого.

Спосіб другий: розуміння

Іноді батькам хочеться, щоб дитина моментально перебудовувалася з порушеного в спокійний стан. Але діти не можуть контролювати себе так як дорослі, адже їхні почуття і емоції набагато яскравіші. Тому, якщо потрібно заспокоїти дитину, їй потрібно дати більше часу і прийняти її емоції. Материнські обійми і поцілунок подіють заспокійливо, ніж суворий оклик. Любов - кращий спосіб заспокоїти дитину.

Спосіб третій: увага

Світ дитини одночасно багатший і менший світу дорослої людини. Батьківська любов і усвідомлення присутності і підтримки люблячих батьків - основа дитячого світу.

Тому потрібно періодично відволікатися від роботи, комп'ютера і гаджетів, щоб дитина не відчувала себе кинутою. Ніхто не просить позбавляти себе відпочинку, але нехай це буде активний відпочинок разом з дитиною: прогулянки та ігри на свіжому повітрі. Це не тільки приємніше, але і корисніше сучасних форм проведення дозвілля у віртуальному світі.

Крім того, ніщо не посилить впевненість дитини в собі, як усвідомлення, що для батьків вона - центр всесвіту, найважливіша і необхідна в усьому житті.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 2510 | Додав: admin | Теги: секрети правильного виховання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]