phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:20
Пов’язана з поганою екологією низька успішність дитини в навчанні – дослідження
Дослідження, проведене вченими Колумбійського університету, показало, що діти, на яких впливали підвищені рівні забруднення повітря, з більшою ймовірністю мають погані академічні навички в ранньому підлітковому віці, включаючи математику, орфографію, розуміння прочитаного.

У дослідженні взяли участь 200 дітей. Науковці зібрали дані про забруднення повітря в третьому триместрі вагітності їхніх матерів, у період, коли плід дуже вразливий для впливу навколишнього середовища. Тести на вміння тримати ситуацію під контролем проводились у віці 10 років, а тести на академічну успішність – приблизно у 13.

- Вплив забрудненого повітря в дитинстві може змінити фундамент, на якому будуватимуться академічні навички в подальшому, – зазначила доцент кафедри медичної психології Емі Марголіс.

На її думку, під час оцінювання проблем із навчанням слід насамперед враховувати саме вплив навколишнього середовища, а не тільки недоліки, пов’язані з необхідними навичками у батьків.

Це дослідження доповнює великий обсяг даних щодо згубного впливу забрудненого повітря у пренатальному віці на здоров’я дітей, зокрема на їхні майбутні академічні досягнення.

На думку авторів, зниження рівня забруднення повітря може запобігти виникненню цих несприятливих наслідків і сприяти покращенню успішності дітей.

Нові результати узгоджуються з попередніми науковими роботами вчених Колумбійського університету.
 
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 354 | Додав: adminA | Теги: навчання, погана екологія, низька успішність, дослідження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]