phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:27
Пов’язку для боротьби з безсонням розробили в США
Стартап Elemind, заснований дослідниками з Массачусетського технологічного інституту (MIT), представив інноваційний пристрій для боротьби з безсонням, повідомляє пресслужба інституту.

Пристрій у вигляді пов'язки чи обруча для волосся використовує акустичну стимуляцію, яка синхронізується з мозковими ритмами користувача, допомагаючи швидше засинати. Він постійно проводить електроенцефалографію (ЕЕГ), щоб відстежувати активність мозку, і на основі цих даних генерує звукові сигнали, що передаються через кістки черепа та впливають на ділянки мозку, пов'язані зі сном.

Система працює з використанням штучного інтелекту, що аналізує мозкові ритми кожного користувача для виявлення унікальних патернів. Пов'язка Elemind підсилює хвилі, які відповідають за глибокий сон, і знижує активність, що заважає заснути.

У ході початкового дослідження серед людей з безсонням було виявлено, що використання пристрою зменшило час засинання на 10-15 хвилин. Стартап вже розпочав пілотні випробування, надавши пристрій обмеженій кількості користувачів для збору відгуків.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 887 | Додав: radymo | Теги: пов’язка, безсоння, боротьба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]