phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:17
Позбавлять болю в суглобах 5 грамів насіння

 

У час весняно-польових робіт і раптових змін погоди погіршується самопочуття людей з артритом. Та, виявляється, терпіти біль і дискомфортні відчуття не треба, варто лише скористатись порадами фахівця:

-- Спершу хотiлося б розповiсти про аромотерапевтичне лiкування, завдяки чому вiдбувається покращення кровопостачання в дiлянцi суглобiв. Регулярно можна робити ванни з додаванням кипарисового та лимонного ефiрних масел, котрi сприяють очищенню тканин. А ялiвцеве масло, окрiм вказаного ефекту, має протизавпальну та знеболювальну дiї. Як i масло ромашки, лаванди та розмарину, - пояснює Валентин Степаненко, кандидат медичних наук, доцент кафедри промислової фармацiї та клiматичної фармакологiї НМАПО iменi П. Л. Шупика.

Крiм додавання до ванни цi масла можна застосовувати при масажах уражених дiлянок. Якщо ж розтирання завдають болю, тодi можна з застосуванням перелiчених масел робити гарячi компреси. При цьому для досягнення бiльшого ефекту потрiбно комбiнувати масла попарно. Для стимуляцiї кровообмiну варто застосовувати масла чорного перцю, iмбиру, майорану, розмарину.

-- Трави можуть допомогти?

-- Приготуйте чай з насiння селери, котрий позитивно впливає на всю кiстково-м"язову систему. Достатньо всього п"ять грам насiння, котрi перед приготуванням можна злегка розiм"яти ложкою. А тодi запарте.

Петрушка також посилює очищення тканин через збiльшення кiлькостi сечi та жовчi. Тому до чаю з селери варто додати й чайну ложку дрiбно порiзаної свiжої петрушки. Тодi вдасться досягти максимального ефекту. Два горнятка такого чаю щодня впродовж одного -- двох тижнiв принесуть полегшення. А для покращення кровообiгу порiжте невеликий шматочок iмбиру та приготуйте з нього чай.

-- А як приготувати мазi чи настоянки?

-- Розмiшайте 25 грам бджолиного воску та 100 грам рослинного масла, сумiш слiд розплавити на водянiй банi. Тодi знiмiть ємкiсть з вогню, помiшуйте сумiш, поки вона вистигне та загусне. У цей час можна додати й 20 крапель ефiрних елiй. Зберiгати мазь можна у холодильнику протягом кiлькох мiсяцiв.

Хворий сустав можна розтирати й такою настоянкою: залити 20 грам сухих квiтiв каштана кiнського пiвлiтрою горiлки, настоювати впродовж тижня. Якщо ураження зазнали суглоби рук, перебирайте в долонi каштани. Такий масаж є помiчним та профiлактичним.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: суглоби, біль, 5 грамів насіння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]