phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:53
Позбавляти від болю може класична музика
класична музика Вивчивши мишей, вчені з Університету Юти виявили, що класична музика підвищує ефективність болезаспокійливих засобів. Отримані результати показали, що музика допомогла практично повністю усунути болючі відчуття і зменшити рівень запалення на 93%.

Таким чином, ця робота демонструє значний терапевтичний потенціал музики в усуненні болю. Якщо результати випробувань будуть відтворені на людях, як і очікується, це дозволить використовувати музику, щоб допомогти зменшити кількість знеболювальних ліків і позбавити людей від неприємних побічних ефектів лікування.

У дослідженні експерти оцінювали вплив музичних творів Моцарта на рівні запального болю, такого як м'язова травма або скутість суглобів, та хірургічного болю, пов'язаного з інвазивними втручаннями. Вводячи гризунам різні дози знеболювальних препаратів, вчені вмикали тваринам класичну музику. Згідно з отриманими даними, значний ефект спостерігався при використанні ібупрофену. Так, у поєднанні з музикою ібупрофен зменшував больові реакції в моделі запального болю до 93% порівняно з використанням препарату самостійно, коли біль знижувався лише на 70%. Також прослуховування класичної музики дозволило знизити вираженість больових відчуттів на 77% у моделі хірургічного болю.

За словами медиків, знеболювальні препарати, безперечно, добре працюють і без музики, але при цьому дуже токсичні і можуть спричинити несприятливі побічні ефекти. Головне вміння полягає в тому, щоб поєднувати правильний препарат із силою музичного впливу, завдяки чому людям не потрібно приймати багато ліків для отримання знеболювального ефекту.

Варто зазначити, що використання музики у медицині не є новим. Так, наприклад, у 1940-х роках музичну терапію офіційно застосовували у США як засіб психологічного лікування солдатів Другої світової війни.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 266 | Додав: radymo | Теги: біль, музика, класична | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]