phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:25
Правила безпеки при використанні банківських карт: поради

Зараз практично неможливо знайти людину, у якої немає хоча б однієї банківської карти. При цьому серед деяких власників карток стійко побутує думка, що зберігати на них гроші небезпечно і під час надходження навіть найменшої суми потрібно відразу йти до банкомату і знімати готівку. Насправді такі страхи безпідставні і при дотриманні елементарних вимог користуватися своїми коштами за допомогою карт набагато простіше і безпечніше, ніж зберігати свої заощадження в гаманці або будинку.

За своєю суттю своя карта - лише ключ доступу до коштів клієнта, які зберігаються на рахунку в банку. Використовуючи карту при здійсненні покупок, власник коштів з її допомогою дає банку команду на перерахування грошей на рахунок продавця товару.

Кожна карта має набір інформації на своїй лицьовій і зворотній стороні, а також тієї, що міститься в чіпі і магнітній стрічці карти. Ця інформація різна і призначена для різних видів операцій.

Для того, щоб зробити покупку в магазині з використанням карти, досить мати її на руках і знати пінкод. Пінкод - це унікальний набір з чотирьох цифр, який встановлюється одночасно з випуском картки і інформація про нього міститься в чіпі або магнітній стрічці. Пінкод непомітний неозброєним оком і при передачі карти держателю, повідомляється тільки йому. Для запобігання крадіжки грошей з карти ніколи не слід повідомляти її пінкод іншим особам або записувати його на карті.

Для покупок, які здійснюються в інтернеті, система зазвичай запитує інформацію з лицьового та зворотного боку карти:

  • її повний номер;
  • ім'я і прізвище власника (потрібно вказувати латинськими літерами так, як написано на карті);
  • строк її дії;
  • CVV код.

Це унікальний код підтвердження операцій, що здійснюються дистанційно без прямого використання карти. Так як вся вищеперелічена інформація розташовується на карті, то для безпеки своїх коштів не слід повідомляти третім особам жлдної інформацію з карти, крім її номера.

Крім того, доступ до коштів на картці шахраї можуть отримати через мобільні сервіси або онлайн кабінети. Для того, щоб уникнути таких ризиків ніколи не можна підключати інформування по своїй карті до чужого номера телефону і повідомляти третім особам паролі, що приходять від банку в СМС-повідомленнях.

Дотримуючись цих нехитрих правил можна бути спокійним що кошти, які зберігаються на карті, в безпеці.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 578 | Додав: radymo | Теги: переказ, онлайн, картка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]