phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:32
Правила підготовки для хорошого сну

Підготовка до сну: кілька порад

Багато хто скаржиться на те, що прокидаючись вранці не відчувають себе такими, що відпочили.

Правила підготовки для хорошого сну

При цьому не має значення скільки людина спить: стандартні 8 годин або більше. Якщо це про вас, можливо ви неправильно засинаєте.

Перше про що слід пам'ятати: за 2-3 години до сну бажано утриматися від прийому їжі. Однак якщо відчуття голоду не дає заснути можна на ніч випити склянку кефіру і з'їсти кілька скибочок сиру.

Друге: відмовтеся від гаджетів. Мерехтливий екран телефону обрушується на сітківку ока великою кількістю світла, як наслідок гіпоталамус "не розуміє", що пора відходити до сну і в епіфіз не надходить команда виділяти мелатонін - гормон сну.

Третє: чим більше рухаєтеся, тим міцніше сон. Виробіть звичку гуляти перед сном, навіть двадцати хвилинна прогулянка на свіжому повітрі допоможе відволіктися від настирливих думок і "налаштувати" організм на сон.

Четверте: провітрюйте кімнату перед сном. Незалежно від погоди і пори року це обов'язково треба робити кожен день протягом 10 хвилин. По-перше, повітря в кімнаті збагатиться киснем і очиститься від накопичених за день мікроорганізмів і пилу, що полегшить процес дихання. По-друге, відрегулює рівень вологості приміщення.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: правила підготовки, Хороший сон | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]