phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:25
Правильне харчування для красивої шкіри


Наша шкіра - це зовнішнє відображення внутрішнього стану організму. Чиста, гладка, красива шкіра - ознака здоров'я. Для того щоб цього домогтися необхідно для початку вести здоровий спосіб життя, повноцінно і раціонально харчуватися. Всілякі косметичні процедури є лише додатковими методами.
Дієта для красивої шкіри нескладна і по суті спирається на принципи харчування для загального оздоровлення організму. Основу раціону повинні складати фрукти і овочі та інші продукти, багаті клітковиною. Варто уникати жирної їжі, також смажених і копчених продуктів. Також не варто забувати про м'ясо, адже тваринний білок є будівельним матеріалом для клітин.
Слід вибирати нежирні сорти м'яса (курка, телятина, кролик, нежирна свинина), яке краще вживати у відвареному або тушкованому вигляді. Бажано, щоб фрукти і овочі були присутні в раціоні сирими.
Одними з найбільш корисних продуктів для краси і здоров'я шкіри є морепродукти. Цинк, який вони містять, впливає на регенерацію шкіри і синтез колагену. Також широко відомо, що цинк до того ж запобігає запальним процесам в шкірі, в тому числі і появу прищів і вугрів, а також зволоження шкіри обличчя.
Вітамін С, який міститься в цитрусових, є чудовим антиоксидантом. Цей вітамін молодості перешкоджає передчасному старінню шкіри. Наявність в раціоні апельсинів, грейпфрутів, лимонів в помірних кількостях сприяє пружності шкіри, її загального тонусу.
Овочі, багаті бета-каротином і вітаміном А (шпинат, морква, солодкий перець) також є антиоксидантами. Проте варто врахувати, що вітамін А краще засвоюється при вживанні з жирами. Тому салат з помаранчевих і зелених овочів обов'язково слід заправити олією або сметаною.
Не варто також забувати про такі багаті вітамінами, які корисні амінокислотами продукти, як горіхи. Саме горіхи містять у великій кількості вітамін Е, який надає шкірі пружність, а також в повній мірі її зволожує. Також вітамі Е ​​дуже корисний для нігтів і волосся, сприяючи їх зростанню і міцності.
Користь молочних продуктів складно переоцінити. Молоко, сир, кефір, сметана та інші молочні, і кисломолочні продукти багаті кальцієм, який так необхідний організму. Кисломолочні продукти покращують обмінні процеси, що безсумнівно поліпшують колір обличчя і підвищують загальний тонус шкіри.
Також важливу роль у підтримці здоров'я і краси шкіри грають цільні злаки.
Негативно на стані шкіри позначається швидке схуднення. Тому в спробах позбутися зайвих кілограмів, краще вдаватися до менш радикальних способів, які допомагають худнути поступово, не ривками. Різке схуднення може привести до в'ялості шкіри і появи небажаних зморшок. Головне для краси шкіри - комбінувати в своєму раціоні продукти, багаті корисними речовинами і мікроелементами.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2629 | Додав: radymo | Теги: Харчування, красива шкіра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]