phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:13
Правильне харчування - шість його основ

Шість основ правильного харчування

Правильне харчування – це запорука довгого і здорового життя. Дотримуючись нескладних правил, можна почувати себе в рази краще і полегшити роботу свого організму, адже безліч проблем з’являється, як раз таки, через шкідливу їжу. Ми зібрали поради.

Харчування

1. Слідкуйте за калоріями

Для кожної людини є її добова норма калорій, якої варто дотримуватися, щоб не втрачати і не набирати вагу. Для цього важливо збалансувати свій раціон: обмежити жирні продукти, урізноманітнити меню, не зловживати сіллю і цукром, мінімально вживати алкоголь, їсти 5 разів на день, маленькими порціями, з інтервалами в 2-3 години.

2. Харчуватися в один і той же час

Прийом їжі в один і той же час – важлива звичка будь-якої людини, яка стежить за своїм здоров’ям. Регулярність харчування забезпечує правильний ритм роботи органів, підтримує стабільну температуру тіла, зберігає вашу вагу. Останній прийом їжі варто здійснювати за дві-три години до сну.

3. Не пропускайте сніданок

Сніданок є головним прийомом їжі і заряджає вас бадьорістю на весь день, а його перепустка – дратівливістю. Обмінні процеси продовжують свою роботу вночі і витрачають за цей період близько двохсот калорій. Через це людині необхідно прийняття їжі вранці, щоб збільшити енергію в організмі. Також сніданок прискорює метаболізм і підвищує уважність.

4. Пийте достатню кількість води

Вода виводить шкідливі токсини з організму, допомагає при схудненні, покращує травлення і наповнює організм енергією. Вживання малої кількості води позбавляє ваш організм корисних речовин і призводить до зневоднення, головних болів, болів у суглобах, швидкої стомлюваності і проблем з пам’яттю.

5. Вживайте багато овочів

Овочі дуже корисні для організму, вони містять вітаміни, клітковину, багато води і не мають холестерину. Також овочі містять кислоти, які допомагають виробленню ендорфіну, що підвищує настрій. Часте вживання свіжих овочів знижує ризик багатьох страшних хвороб.

6. Відмовтеся від фаст-фуду і напівфабрикатів

Така їжа не приносить ніякої користі організму, лише одні проблеми: захворювання печінки, нирок і підшлункової залози, зайва вага, негативний вплив на серце, підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань. Використовують їжу швидкого приготування найчастіше в поспіху, що логічно, але в більшості випадків краще залишитися голодним, ніж свідомо шкодити своєму здоров’ю.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 618 | Додав: adminA | Теги: Харчування, шість основ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]