phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:42
При готуванні супу - 6 помилок і як їх уникнути
  Готуєш, стараєшся, а суп виходить не такий, який ти хочеш. Іноді ми робимо в процесі готування помилки, яких можна уникнути. Давайте розберемося!

Помутнілий бульйон — як цього уникнути?

Культовий український суп, або звичайний курячий бульйон, має бути чистим, прозорим і золотистим. Але іноді виходить мутний. Освітлити бульйон можна яєчним білком, але краще його правильно зварити. Помутніння бульйону є результатом надмірного варіння, а також накипу, який з’являється в бульйоні на початковому етапі приготування. Тому, коли ми починаємо варити цей суп, давайте спочатку ретельно видалимо піну, а потім зменшимо вогонь під каструлею до мінімуму. Бульйон має варитися довго — але тільки на повільному вогні.

Занадто солоний суп — як його врятувати?

Іноді ми забуваємо, що додатки до супу можуть також бути солоними (наприклад, бекон, ковбаса, сир) чи містити сіль, і в результаті суп в тарілці виходить як солона юшка. Не будемо його виливати — такий суп можна врятувати. Потрібно додати або хлібні скоринки, або нарізану картоплю (потім її можна викинути) і довести суп до кипіння. Ці добавки поглинуть надлишок солі. Наступного разу зверніть більше уваги на те, чи вже не солоне те, що ви додаєте у суп, і якщо потрібно, посоліть готовий суп у кінці.

Несмачний суп — що пішло не так?

Буває і так, що незважаючи на те, що інгредієнти, які ми додали у суп, корисні, він здається несмачним. Причина цього — занадто швидке додавання солі до страви. Сіль не дає овочам і спеціям повністю віддати свій смак і аромат. Саме тому, а також щоб суп не був дуже солоним, рекомендуємо солити його тільки наприкінці варіння.

Тверда картопля в супі

Твердою картопля буває, зазвичай, у кислих супах — таких як білий і червоний борщ, кислий житній суп або суп із квашеною капустою, чи суп з огірками. Є простий спосіб уникнути цієї помилки. Перш ніж додати у суп кислі інгредієнти, наприклад, закваску для борщу або кефір, квашену капусту або огірки, варимо картоплю в бульйоні до м’якості. Інакше кислота у заквасці призведе до припинення варіння овочів, і вони залишаться жорсткими. Це стосується не тільки картоплі, але і всіх овочів.

Неприємний колір супу

Суп має непривабливий колір? Особливо це буває з борщем чи ячмінним супом. Який результат цього і як із цим боротися? У випадку з борщем винен тертий буряк. Він не любить варіння і втрачає гарний фіолетовий колір, а суп стає коричнево-червонуватим. Щоб уникнути цього, додайте його в самому кінці, недовго проваріть суп і відставте, щоб він набрав смаку і кольору.

Іноді суп має сірий, непривабливий колір через крупу, яку ми туди додаємо. Деякі кулінари радять відварювати кашу до пів-готовності окремо і потім додавати в суп і трохи проварювати. У такий спосіб можна також регулювати густоту супу.

Нерівномірно проварені інгредієнти супу

Особливо це трапляється в супах із багатьма інгредієнтами — не всі вони варяться однаково. Найдовше готується м’ясо, буряк і морква. Однак цвітна капуста та броколі швидко переварюються — особливо якщо їх розділити на суцвіття. Тому варто додавати окремі інгредієнти супу по одному — починаючи з тих, які варяться найдовше.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 243 | Додав: adminA | Теги: готування супу, 6 помилок, як уникнути | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]