phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:46
При обстеженні у кожної четвертої українки виявляють рак грудей - МОЗ

У кожної четвертої українки при обстеженні виявляють рак грудей - МОЗ

У кожної четвертої жінки в Україні в ході первинного обстеження у мамолога виявляють запущену форму раку молочної залози - про це повідомив головний онколог міністерства охорони здоров'я Ігор Седаков.

"Сьогодні в Україні зареєстровано 336 мамографів. Виконується більш як 730 тисяч мамограм щорічно. Проте показники занедбаності – починаючи з 2В стадії і до 4-ї стадії – коливаються в межах 25%", - сказав він під час презентації проекту "Чоловіки проти раку грудей".

Головний онколог також наголосив, що хвороба дедалі більше забирає життя молодих жінок. За його словами, своєчасне обстеження українок серед іншого допомогло б заощадити багато грошей.

Посилаючись на офіційні дані американських експертів, він зазначив, що на лікування одного хворого з початковою формою раку молочної залози у середньому потрібно від 3 до 30 тисяч доларів. "Для лікування 3-ї та 4-ї стадій витрачається до півмільйона доларів на рік", - додав пан Седаков.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1280 | Додав: adminA | Теги: кожної четвертої українки виявляють | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]