phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:30
Причина нічних перекусів

 

Співробітники Університету Пенсільванії під керівництвом доктора Ребеки Піблззібрали групу з 1600 студентів, яким роздали запитальники.

Анкети допомагали оцінювати наявність можливого розладу харчування та загальний стан психічного здоров'я.

За результатами аналізу відповідей було зроблено висновок: люди, які мають звичку "нападати" на холодильник вночі, ризикують зіткнутися з психічними відхиленнями, пише HNGN.

Синдром нічних перекусів характеризується не тільки тим, що людина їсть пізно ввечері або навіть вночі. Але відчуттям того, що вранці просто неможливо їсти, що не вдасться заснути без їжі.

Із загальної кількості студентів, які брали участь в опитуванні, у 3% була зазначена проблема. Примітно: переїдання (безконтрольний прийом їжі) принципово відрізняється від синдрому нічного прийому їжі, інформує Кореспондент.

Останній не завжди пов'язаний з переїданням, але все ж характеризується зайвим прийомом їжі. Зате синдром пов'язаний з анорексією, як і з прийомом препаратів для лікування синдрому гіперактивності та дефіциту уваги.

Деякі люди з синдромом нічних перекусів прокидаються посеред ночі, щоб перекусити і потім спокійно заснути. Молоді люди і студенти перебувають в групі особливого ризику розвитку синдрому.

Ще в 2008 році було проведено дослідження, яке показало: студенти з даним синдромом мали депресію і раніше заподіювали собі шкоду. Експерти радять негайно звертатися до фахівців при виявленні ознак синдрому.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: причина нічних перекусів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]