phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:31
Причини болю в паху

8 причин болю в паху

Біль в паху і роздратування на шкірі внизу живота частіше турбують чоловіків, ніж жінок.

Біль в паху - те, що чоловікові зовсім не хочеться обговорювати. Але це поширена проблема, яка трапляється з різних причин. Ось вісім найбільш можливих причин, за якими ви можете відчувати неприємні симптоми.

1. Запалення придатка сім'яника (епідидиміт). Зазвичай починається запалення в сім'явивідних протоках, яке потім поширюється. Яєчко опухає або запалюється. Біль може поєднуватися з лихоманкою, і вміст мошонки може бути дуже болючим. Найбільш поширеною причиною запалення сім'яника у чоловіків у віці до 35 років є гонорея. Втім, епідидиміт провокують не тільки ЗПСШ - у ньому можуть бути винні кишкова паличка або навіть... туберкульоз.

2. Поверхневі інфекції шкіри. Можуть проявлятися як набряк і почервоніння ділянки шкіри в області паху або як прищ. Ви повинні проконсультуватися з лікарем, якщо такий стан зберігається 5 днів або погіршується.

3. Перекрут яєчка - раптова поява болю в мошонці. Біль може відчуватися в нижній частині живота або паховій області після навантаження або під час глибокого сну. Ця проблема вирішується за допомогою операції, стабілізуючої положення яєчка в мошонці.

4. Запалення яєчка (орхіт). Шкіра мошонки стає теплою, червоної, опухлою і дуже болючою. Найбільш поширеною причиною орхіту є вірусна інфекція - паротит (свинка). Менш поширеною причиною є бактеріальна інфекція.

5. М'язи, які потягнулись внаслідок перенавантажень, що зазвичай трапляється у малоактивних людей.

6. Пухлина яєчка (а саме лейдигома, пухлина клітин Лейдіга - рідкісний вид раку яєчок).

7. Камені в нирках - супроводжуються гострим початком болі в животі, яка потім відчувається і в паху, мошонці і часто пов'язана з нудотою і блювотою.

8. Грижа - зазвичай ця патологія безболісна, але кручена грижа може призвести до сильного болю.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2014 | Додав: adminA | Теги: причини болю в паху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]