phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Причини жіночої дратівливості названі
жінка дратівливість Дратівливість у жінок може бути наслідком проблем у роботі щитовидної залози, гормонального збою чи спотворених психологічних установок.

Так, за схильності до дратівливості медики рекомендують перевірити здоров’я щитовидної залози — ендокринного органу, який керує обміном речовин у всьому організмі. При цьому запідозрити проблеми із щитовидкою складно: симптоми різноманітні та неоднозначні, їх рідко пов’язують між собою та звертаються до лікаря.

При порушеннях у роботі щитовидної залози жінка може зіткнутися з такими проблемами, як безпричинні стрибки ваги, слабкість у м’язах, запори, ослаблення пам’яті, порушення менструального циклу, сухість шкіри. Також жінка може відчувати дратівливість, нервозність, апатію, пригнічений та депресивний настрій.

Усі ці стани створюють ґрунт для конфліктів із сім’єю та близькими. Під загрозою виявляється й інтимне життя в парі, оскільки збої в роботі щитовидної залози можуть призвести до зниження лібідо — як у жінки, так і у чоловіка.

Вона порекомендувала приділяти увагу навіть незначним на перший погляд симптомам та для профілактики регулярно перевіряти здоров’я щитовидної залози.

Як зазначають фахівці, порушити психоемоційний стан жінок може і дисбаланс статевих гормонів – естрогену, прогестерону, тестостерону. Проблема загрожує жінкам через неконтрольований прийом гормональних препаратів, а також у період менопаузи та вагітності: гормональна перебудова може зробити жінку надмірно емоційною.

Однак поломка у виробленні гормонів відбувається і з інших причин, наприклад, внаслідок генетичної схильності, порушення біоритму організму, недотримання режиму праці та відпочинку, неповноцінного раціону харчування, нераціонального прийому комплексів вітамінів, зловживання алкоголем, куріння.

У поточних умовах жінки постійно відчувають стрес. Через це в крові підвищується рівень гормону стресу – кортизолу, що зрештою змінює роботу щитовидної залози, вироблення статевих гормонів. Лікар допоможе не лише діагностувати гормональний дисбаланс, а й призначити грамотне лікування для вирішення проблеми.

Однак не завжди дратівливість є наслідком фізіологічних проблем. Такий симптом часто зустрічається у жінок, які ігнорують свій стан і живуть заради комфорту близьких, відчувають страх перед власними почуттями та бажаннями, а також відмовляються вести відкритий діалог із партнером.

Поширена ситуація, коли жінка не дозволяє собі злитися на оточуючих, виявляти допустимий рівень агресії для будівництва своїх кордонів. Ідея в тому, що власна "добрість" убезпечить від конфліктів, агресії близьких. Надалі така ізоляція почуттів зіграє злий жарт: невдоволення починає проникати через дратівливість, пасивну агресію, уникнення близького емоційного контакту. У результаті жінки замикаються у відчутті, що "ніхто у цій сім’ї мене не розуміє".

Варто навчитися відстежувати та задовольняти свої потреби, а також вибудовувати пряму комунікацію з партнером, говорити про свої бажання та емоції. Якщо самостійно важко виправити психологічні установки, що вкоренилися, психолог допоможе вийти з патологічного стану дратівливості і незадоволеності.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 206 | Додав: radymo | Теги: причина, дратівливість, жінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]