phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:19
Причину, чому жінкам завжди холодніше, ніж чоловікам розкрили вчені
жінка холод Це спостерігається не тільки серед людей, а й серед багатьох видів птахів і ссавців. У перелітних видів птахів самці зимують у більш холодних районах, тоді як самки намагаються уникати протягів. А самки кажанів, як правило, збираються разом в затишному куточку, в той час як самці вважають за краще "розтягуватися" в проході, що провітрюється.

У багатьох ссавців, навіть у видів, які все життя живуть парами або в змішаних групах, самці віддають перевагу тіні, а самки — сонячному світлу, або самці піднімаються на вершини гір, а самки залишаються в долинах.

Чому чоловіки та жінки по-різному відчувають температуру

У дослідженні, опублікованому в журналі Global Ecology and Biogeography, резюмується, що поділ між самцями і самками знижує конкуренцію за ресурси в навколишньому середовищі і відлякує самців, які можуть виявляти агресію і наражати на небезпеку дитинчат.

Тобто дослідники вважають, що жінки еволюціонували у питанні відчуття холоду, так як це допомагає розділяти стать і запобігає зіткненню всередині пар: двоє менше будуть сваритися за ковдру, один завжди зможе зігріти іншого. Вчені розкрили причину, через яку жінкам завжди холодніше, ніж чоловікам — передає TheSun.

Лікар Еран Левін із Тель-Авівського університету пояснює, що чоловіки та жінки насправді по-різному відчувають температуру. Ця різниця в теплових відчуттях виникла в ході еволюції, і геть не для того, щоб люди сперечалися щодо кондиціювання повітря, а скоріше навпаки.

Дослідження показало, що це явище спостерігається не тільки серед людей, а й серед багатьох видів птахів і ссавців. Самки зазвичай воліють тепліше середовище, ніж самці, і в певний час ці переваги викликають сегрегацію між двома статями.

Наприклад, самки з більшою ймовірністю притискаються одна до одної, щоб зігрітися, тоді як самці тримаються на більшій відстані та уникають контактів один з одним.

Різні дослідження також показали, що температура тіла у жінок трохи вища, тому холодне повітря стає ще більш прохолодним для їхнього тіла. А також у жінок нижчий рівень метаболізму, що своєю чергою теж впливає на відчуття температури повітря.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 218 | Додав: radymo | Теги: жінка, чоловік, холод | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]