phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:47
Причину втрати слуху медики назвали

 

Дослідження показало, що куріння пов’язане з підвищеним ризиком втрати слуху.

Японські вчені з’ясували, що регулярні курці значно частіше стикаються з проблемами зі слухом, ніж ті хто не курить, і з кожною викуреною сигаретою небезпека все більше збільшується, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Такими є результати спостережень більш ніж за 50 тисячами жителів Японії у віці від 20 до 64 років, які на момент початку дослідження не мали ніяких проблем зі слухом. В середньому за ними спостерігали протягом восьми років, і за цей період слух погіршився у 5 100 осіб.

Виявилося, що в порівнянні з тими, хто не курить, курці на 60% частіше стикалися з високочастотною втратою слуху, через яку їм значно складніше було розпізнавати слова своїх співрозмовників, сказані у галасливому оточенні. Курці також на 20% частіше стикалися з низькочастотною втратою слуху, яка заважає розрізняти глибокі голоси.

Дослідження показало, що чим довше людина курить, тим вище ризик порушень слуху. При цьому відмова від сигарет практично повністю ліквідовувала додаткову небезпеку проблем зі слухом навіть у тих, хто кинув шкідливу звичку відносно недавно.

Як раніше зазначала “НАРОДНА ПРАВДА”, згідно з останніми дослідженнями корейських учених з Університету Кенхі, сполуки з тютюну можуть привести до розвитку хронічного запалення шлунково-кишкового тракту.

Додамо, що нікотин впливає на організм людини, як справжнісінька отрута, якою курці знищують своє здоров’я день за днем.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: причина втрати слуху, медики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]