phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:14
Принести користь серцю може алкоголь
вино У новому дослідженні було підтверджено ефективність лікування фібриляції передсердь, яке поєднує стандартне лікування, катетерну абляцію та введення етанолу або алкоголю у вену Маршалла.

Дослідження було опубліковане в журналі JAMA. Мігель Вальдеррабано, доктор медичних наук, керівник відділу електрофізіології серця, і методист з Х’юстона, розробив процедуру, вперше її успішно застосувавши в 2008 році. На початку цього року він представив ці висновки на щорічній зустрічі Американського коледжу кардіологів.

Фібриляція передсердь – це аномально нерегулярний серцевий ритм, який може спричинити інсульт, тромбоз та серцеву недостатність.

При катетерній абляції використовується електрична енергія для нормалізації серцебиття. У більшості випадків її потрібно проводити декілька разів для досягнення позитивного результату.

У дослідженні, яке називається The Vein of Marshall Ethanol for Untreated Persistent Atrial Fibrillation, брали участь 343 пацієнти, 155 з яких отримували комбіноване лікування. Через 6-12 місяців 49% з цих пацієнтів вилікувались від фібриляції передсердь. За цей же час вилікувалось 38% пацієнтів, які отримували лише катетерну абляцію.

Результати цього дослідження доводять, що комбіноване лікування є ефективним і може бути запропоноване в якості стандарту.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 373 | Додав: radymo | Теги: алкоголь, серце, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]