phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:52
Призводить до небезпечної хвороби щоденне вживання вина

 

Дослідження доводить, що навіть невелика доза спиртного збільшує ризик раку молочної залози. А ось регулярні фізичні навантаження навпаки благотворно впливають на жіночий організм.

Дослідники з Всесвітнього фонду досліджень раку та Американського інституту по вивченню раку обробили дані про 12 мільйонів жінок і проаналізували 260000 випадків раку молочної залози по всьому світу. В результаті кропіткої роботи вчені назвали головні чинники, що збільшують ризик раку молочної залози, а також навпаки, знижують ризик онкології.

Щоб знизити ризик ракової пухлини на 17%, слід регулярно займатися спортом і давати організму фізичне навантаження. В цьому випадку жінкам показаний біг або швидка їзда на велосипеді. Ті, хто регулярно і щодня приділяв спорту хоча б по 45 хвилин, знижували ризик захворювання на 17%.

Цікаво, що робота в саду або городі, якщо нею теж займатися регулярно, аналогічно знижує ризик ракової пухлини. У цьому випадку вчені говорять про зниження ризиків на 13%.

«Понад двадцяти тисячам випадків захворювання на рак молочної залози в рік можна було б запобігти, якби жінки вели тверезий спосіб життя, були фізично активними і стежили за своєю вагою», – роблять висновок дослідники.

Експерти Всесвітнього фонду досліджень раку підтверджують думку колег. На їхню думку, є вагомі докази, що вживання алкогольних напоїв і надмірна вага є причиною раку молочної залози в постменопаузі.

«Крім того, є вагомі докази того, що годування грудьми захищає від раку молочної залози», – додають фахівці.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: небезпечна хвороба, щоденне вживання вина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]