phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:27
Про безпечне вживання кави та чаю розповіли лікарі

Лікарі розповіли про безпечне вживання кави та чаю

Безпека, як і шкода від впливу кави та чаю визначається виключно дозою. А от повна відмова від кофеїну може мати негативні наслідки для організму, пише maximum.fm

У розумній кількості кава безпечна навіть гіпертонікам, переконані лікарі. Кофеїн має властивість тонізувати і знімати втому, позбавляти головного болю.

Водночас кофеїном не слід зловживати. «Безпечним вважається споживання до 400 міліграмів кофеїну на день. Це приблизно три-чотири чашки кави або чотири-шість чашок чаю», – поділилися лікарі. Європейськими дослідниками було встановлено, що регулярне вживання від 3 до 5 чашок кави на день на 27% знижує ризик старечого слабоумства.

Вчені з’ясували, що кавова кислота знижує скупчення шкідливих білків, що утворюють бета-амілоїдні бляшки в мозку, які поступово знищують пам’ять. Також ця кислота скорочує смертність нервових клітин, зберігаючи в мозку достатній рівень нейротрансмітерів.

Лікарі також додали, що вагітним жінкам не варто вживати каву в кількості понад однієї чашки на день. Головний ризик перевищення цієї дози полягає у підвищеній активності плода, пояснили фахівці.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 615 | Додав: adminA | Теги: лікарі, чай, кава, безпечне вживання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]