phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:32
Про яку небезпеку попереджає шум у вухах
шум у вухах Шум або дзвін у вухах - поширена патологія, яка зачіпає приблизно кожну п'яту дорослу людину і може бути проявом захворювання.

Цей стан нерідко супроводжує втрату слуху, хоча саме по собі глухоту воно не викликає. В результаті пацієнт відчуває постійний стрес.

Шум у вухах може свідчити про наявність серйозних захворювань, таких як хвороби серця, цукровий діабет та інших.

Тинітус - дзвін або шум у вухах без зовнішнього акустичного стимулу. Це відчуття може характеризуватися пацієнтами як гул, шипіння, свист, дзвін, шум падаючої води, стрекотіння коників.

Що може викликати шум у вухах?

  1. 1. Спровокувати тинітус можуть серцево-судинні захворювання, а також запалення або дисфункція скронево-щелепного суглоба.
  2. 2. Цукровий діабет також сприяє розвитку тинітусу. Справа в тому, що це захворювання вражає слухові клітини і волоски, які формують нервовий імпульс.
  3. 3. Проблема може бути пов'язана з шийним відділом хребта. Через остеохондрозу також може виникати ангіоспазм або звивистість судин, що призводить до підвищення турбулентності крові.
  4. 4. Часта причина шуму у вухах - ЛОР-патологія. Запальні захворювання або поразки слухового нерва, або ураження центрів слуху в корі головного мозку різними новоутвореннями призводять до розвитку тинітусу.
  5. 5. Проблеми з артеріальним тиском також можуть стати причиною шуму у вухах. Даним симптомом можуть супроводжуватися підвищення або зниження тиску, також його здатний викликати прийом лікарських препаратів.

Симптоми, причини і чим загрожує

Шум у вусі включає різноманітні звуки, чутні пацієнтом. Це може бути дзвін, дзижчання, звук ревучого літакового двигуна, шипіння, свист, клацання. Він може бути постійним або з'являтися лише іноді.

При появі шуму у вусі необхідно звернутися до лікаря. Це може бути пов'язано не тільки з патологією слухового апарату, а й бути проявом різних серйозних захворювань.

При інфекційних захворюваннях вуха шум може супроводжуватися болем і виділеннями з слухового проходу.

При шумі в поєднанні з запамороченням потрібна термінова медична допомога, так як це може бути проявом хвороби Меньєра або порушення мозкового кровообігу.

Лікування на ранній стадії захворювання більш ефективно.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 367 | Додав: radymo | Теги: поява, шум, причина, небезпека, вухи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]