phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:38
Про можливу небезпеку бутильованої та "срібної" питної води академік розповів

 


На думку вченого, будь-яка, навіть дорога вода небезпечна для організму, якщо вона розлита в пластикові ємності.

Академік, директор Інституту колоїдної хімії води ім. Думанського НАНУ Владислав Гончарук назвав небезпечними для пиття більшість видів бутильованої води незалежно від її ціни, повідомляє ukrhealth.

«Дорога вода – це психологічна пастка. У пластиковій пляшці вся вода погана. Вода настільки агресивна, що розчиняє будь-який пластик. Питну воду в пластиці можна тільки з свердловини донести додому», – сказав Гончарук.

Також учений заявив про те, що очищена сріблом вода сильно міфологізована. Використання систем очищення води на основі срібла (та й будь-яких інших теж), на його думку, – марна трата грошей. Спочатку необхідно проводити хімічний аналіз води і тільки після цього якось її очищати, переконаний академік.

«Іони срібла дуже токсичні. Весь світ пропонує системи очищення води і цими системами забиті полиці наших магазинів. Цього робити не можна, адже скрізь вода різна. Спочатку потрібно поставити діагноз, яке очищення потрібна», – зазначив Владислав Гончарук.

Висловився вчений і про те, що питна вода в габаритних бутлях, яку використовують в офісах та різних установах, – теж є досить сумнівною у своїй якості. За словами експерта, походження такої води викликає масу питань – в кращому випадку її беруть з свердловини, але через два дні така рідина вже токсична для організму людини, упевнений він.

«У багатьох офісах ставлять 20 літрові бутлі і стакани. Це брудна вода. Наприклад, я прийшов з нежиттю, почхав і все, чим я чхаю, воно в тій воді. Я поставив склянку і поки вода йде, воно все йде туди і буде розмножуватися там», – додав Гончарук.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: небезпека бутильованої та срібної п, академік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]