phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:54
Про небезпеку звички пити каву вранці попередили лікарі
Звичка пити каву вранці може непомітно для людини перерости у залежність.

Лікарі попередили, що традиційна для багатьох українців кава вранці не тільки допомагає підбадьоритися але й здатна викликати звикання. Людина, у якої формується подібна залежність, може не усвідомлювати цього, але якщо з якихось причин вона не вип’є вранці каву, несподівано для неї відсутність кофеїну може сприяти небезпечним змінам у самопочутті.

За таких обставин можливе виникнення абстинентного синдрому, що супроводжується відчуттями, властивими похміллю.

Майже 60% тих, хто щоденно випиває ранкову чашечку міцної кави при вимушеній відмові від неї відчувають головний біль, сонливість, різкі перепади настрою, занепокоєння, дратівливість, зниження працездатності.

В умовах звикання організму до кави багато людей починають неусвідомлено збільшувати кількість споживаного напою – особливо якщо він використовується як тонізуючий засіб, енергетик. Небезпека такої ситуації в тому, що регулярний прийом високих доз кофеїну провокує розвиток підвищеної дратівливості, безсоння, а також може негативно позначатися на стані серцево-судинної системи.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 196 | Додав: adminA | Теги: Лікар, небезпека звички пити каву вранці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]