phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:30
Про незвичайну користь від сидіння навпочіпки медики розповіли
У кожному суглобі є спеціальна синовіальна рідина.

У сидінні навпочіпки немає нічого поганого — каже новозеландський остеопат Філіп Біч, який присвятив користі сидіння в такій позі частину своєї нової книги "М'язи та меридіани. Маніпуляція формою". Наші далекі предки, за словами фахівця, не випадково воліли проводити значну частину часу сидячи навпочіпки.

"Йдеться про позу, яка є однією з архітипових. Наші далекі предки, які жили багато тисяч років тому, проводили сидячи навпочіпки значну частину часу. Тобто наш організм адаптований для цієї пози", - розповідає остеопат.

У кожному суглобі людського скелета, як зазначив Біч, є спеціальна синовіальна рідина, що виконує функцію змащення. "Це щось на зразок мастила, необхідного для живлення хрящів. Для того, щоб рідина вироблялася в необхідному обсязі, суглоб повинен працювати, плюс він повинен стискатися. Якщо суглоб не згинається в повному діапазоні, то організм може вирішити, що цей суглоб не використовується, і, відповідно, вироблення синовіальної рідини може припинитися", - сказав Філіп Біч, додавши, що колінні та кульшові суглоби повинні згинатися в повному діапазоні для правильної роботи.

Під час сидіння навпочіпки коліна згинаються до кінця, завдяки чому суглоби зберігають гнучкість і рухливість. Цікаво, що сидіти навпочіпки прийнято у деяких африканських племен, які, при цьому, можуть похвалитися відмінним здоров'ям.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 322 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]