phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Про проблеми із серцем може "попереджати" закреп - вчені
закреп проблеми серце За даними Гарвардської медичної школи, закреп, що виник у людини, може виявитися ранньою ознакою, яка попереджає про виникнення небезпечних серцево-судинних порушень.

Термін "хвороба серця" часто використовується як синонім серцево-судинних патологій, в основному пов’язаних зі звуженням або закупоркою кровоносних судин, здатних викликати серцевий напад. Фахівці Британського фонду серця (British Heart Foundation), заявили, що слід вміти розрізняти попереджуючі сигнали організму про розвиток проблем з серцем, оскільки це допомагає своєчасно вжити заходів, що дозволяють уникнути інфаркту.

Посилаючись на висновок Гарвардської медичної школи, представники фонду констатували, що передвісником серцево-судинних катастроф може бути запор.

"Запор є однією з маловідомих ознак проблем з серцем. Людині, у якої він виникає, доводиться більше напружуватися при відвідуванні туалету, що може підвищувати артеріальний тиск. Високий тиск, в свою чергу, збільшує ризик ішемічної хвороби серця", – повідомили в British Heart Foundation.

Також, на думку вчених, хронічне напруження, яке викликається важким проходженням стільця, може впливати на появу серцевої недостатності, аритмії, гострої коронарної хвороби, розшарування аорти.

Гарвардські дослідники підрахували, що приблизно кожен п’ятий дорослий чоловік стикається з симптомами хронічної форми запору, що означає жорстку, суху, труднопрохідну або хворобливу дефекацію. Їх висновки про те, що пресорні ефекти, вироблені запором, можуть бути тригерами небезпечних серцево-судинних подій, опублікував Журнал клінічної гіпертензії (Journal of Clinical Hypertension).
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 389 | Додав: radymo | Теги: проблеми, закреп, серце | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]