phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:37
Про процес обслуговування в готелях: поради

 

Власники готельних комплексів все більше уваги приділяють питанням, пов'язаним з обслуговуванням клієнтів. Якість сервісу багато в чому впливає на репутацію кожного конкретного закладу. Як же виглядає процес обслуговування?

В організації сервісу готелю виділяють кілька основних етапів. Перш за все, бронювання або попереднє замовлення номерів, після прийом і реєстрація постояльців, їхнє розміщення в номерах, організація послуг харчування та проживання, додаткові послуги, розрахунок і виїзд клієнта. Більшість цих завдань бере на себе служба прийому і розміщення гостей. Як правило, це портьє, черговий адміністратор, паспортистка і касир. Сучасний готель з усією серйозністю ставиться до якості надається послуг. Заклад має високі показники не тільки по обслуговуванню, а й з оформлення номерів. Також, якщо для вашого закладу важливий позитивний імідж, то слід використовувати тільки якісний текстиль для готелів, який можна вигідно придати за допомогою ресурсу zorepad.com.ua.

Також варто пам'ятати, що постоялець першим знайомиться саме зі службою прийому і розміщення клієнтів. Враження від першого спілкування формує в цілому всі відгуки про конкретний заклад. Готелі зобов'язані надавати цілодобове оформлення постояльців, а також послуги з виїзду. Служба прийому клієнтів, перш за все, займається бронюванням номером в готелі, проводить реєстрацію та розміщення нових постояльців, а також проводить розрахунок і виїзд гостей. Ресепшен також створений для надання різної інформації постояльцям.

Існують певні стандарти, які визначають всі посадові обов'язки служби прийому. В її основні завдання також входить забезпечення максимального завантаження готелю. Розрахунок при виїзді також включає вартість використаних додаткових послуг. Адміністратор повинен стежить за тим, щоб постояльці не виїхали, не сплативши за рахунком. Для цього йому необхідно щодня переглядати журнал попередньої зміни. У ньому, як правило, фіксуються всі основні події про те, хто і коли поїхав, які потреби відчувають постояльці тощо. Також в обов'язки адміністратора входить перевірка вільних місць і заявок на бронювання номерів.

Особлива увага також приділяється додатковим послугам, які надають готелі. Адміністратор проводить облік використання номерного фонду, відповідає на запитання, що виникають у постояльців. Він також займається створенням звітності в бухгалтерію, перевіряє правильність усіх внесених даних про клієнтів тощо.

Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 928 | Додав: radymo | Теги: готель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]