phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:28
Про ризик небезпечної хвороби свідчать різкі рухи під час сну

 

Порушення сну й агресивні, жорстокі сновидіння можуть свідчити про початок невиліковної хвороби Паркінсона ще за 15 років до того, як у людини виявляться перші симптоми. Дослідження показало, що у 80% жертв важких порушень сну згодом виникає неврологічний розлад.

Якщо ваш чоловік уві сні активно рухається і штовхається, то виникає спокуса злегка зрушити його в бік, щоб він спав спокійно. Однак люди, які активно рухаються уві сні, мають підвищений ризик занедужати на хворобу Паркінсона через багато років, як встановили експерти. Вчені з Університету Торонто в Канаді виявили, що стан під назвою порушення REM-поведінки, який характеризується інтенсивними рухами уві сні, є найзначнішим провісником нейродегенеративних захворювань.

Зокрема, дослідники підрахували, що 80% жертв важких розладів поведінки уві сні рано чи пізно стикаються з неврологічними розладами. Велика частина таких людей рухаються в ліжку і штовхають своїх партнерів, а наступного дня у них бувають червоні очі, і вдень вони відчувають сильну сонливість. У деяких випадках їх нічні рухи бувають настільки інтенсивними й лютими, що вони завдають травми самі собі або своїм партнерам. На думку авторів дослідження, такі порушення викликаються дисфункціями клітин у мозку.

Коли людина засинає при активних клітинах, то її організм тимчасово паралізується. Саме тому уві сні ми не рухаємося, хоча бачимо дуже яскраві сновидіння з безліччю дій. Клітини під назвою REM-активні нейрони вмикаються, коли організм входить в стан глибокого сну, при якому зіниці закочуються вгору. Саме в цей момент люди та бачать яскраві сновидіння. Але у жертв розладів сну ці клітини ніколи не активуються, через що їх організм починає рухатися відповідно до тих дій, які відбуваються уві сні. І ось тепер доведено, що це може бути симптомом дуже небезпечних і навіть невиліковних захворювань.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: сон, різкі рухи, ризик небезпечної хвороби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]