phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:56
Про серйозні побічні ефекти медитацій розповіли психологи

 

 

Багато фахівців радять медитувати, щоб заспокоїти нерви, підвищити концентрацію, усвідомленість.

Але, виявляється, є феномен "хвороба медитації", пише The Daily Mail. Експерти визнають, що дехто після медитації, яка передбачає концентрацію на своєму диханні і інших процесах, відчуває мало не ейфорію, а дехто починає страждати і вже не може повернутися до нормального життя.

Люди, які проводять тривалий відрізок часу з заплющеними очима, в нерухомості, можуть потім зіткнутися з підвищеною чутливістю при контакті зі звуковими і світловими подразниками в звичайному житті.

Крім того, медитація призводить до особливої активності в мозку, яка здатна порушити режими сну і споживання їжі.

Не випадково медитацію пов'язують з тривожністю, панікою і параноєю. Психологи навіть говорять про синдром "паніки, викликаної розслабленням".

Тобто через надмірне розслаблення у декого розвивається психоз, напади, схожі на епілептичні, і манії.

Співробітники Університету Брауна констатували: негативні ефекти можуть проявитися і через якихось півгодини після медитації, і через один день.

Вчені опитали 60 чоловік, які практикували медитації, і 32 чоловік, що вчать медитації. Виявилося, як правило, побічними ефектами медитації були страх, тривожність, паніка або параноя.

Ці проблеми виявили у 82% опитаних. У 42% спостерігалися галюцинації, у 28% - підвищена чутливість до світла і звуку. А ще через те, що медитація активує фронтальний регіон кори головного мозку, у людей можливі порушення сну, зміни апетиту і ваги.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: побічні ефекти медитацій, психологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]